Update Emmi, 6 maanden oud

baby 6 maandenGisteren was het 24 september en dus was Emmi gisteren alweer een half jaar oud. Wauw. Nog eens een half jaar en we vieren gewoon alweer haar eerste verjaardag. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar het gaat echt zo snel. En wat is het toch een heerlijk moppie. Het gaat steeds beter!

De vorige keer schreef ik dat we een fijn ritme hadden gevonden dat voor ons beiden werkt. Inmiddels is het ritme alweer anders en dat is eigenlijk alleen maar Fijn, want nu komt het net wat beter uit met de bedtijd van Aukje.

Voeding

Sinds een paar dagen krijgt Emmi geen vijf voedingen meer, maar vier. Ook zijn de tijden wat aangepast, omdat een nu meer vaste voeding krijgt. Emmi krijgt een fles opvolgmelk (Nutrilon 2) om ongeveer 7.00 – 12.00 – 16.00 – 20.30 uur. Overdag 180 cc met zes schepjes en de laatste fles is 210 cc met 7 schepjes. Overal doe ik een beetje Johannesbroodpitmeel in tegen het spugen. Verder krijgt ze in de ochtend, na haar eerste slaapje een fruithapje. Meestal is dat rond 9.30 – 10.00 uur. Gisteren zijn we ook begonnenmet brood. Ik was vergeten dat je dat in haar wang moest stoppen, dus bij de eerste poging moest ze kokhalzen. Gelukkig kreeg ik via Twitter de gouden tip en toen ging het brood er goed in! Kleine stukjes in haar wang en een lekkere korst om op te sabbelen. Ze vond het heerlijk! Verder krijgt ze rond etenstijd nog een lekkere warme maaltijd. Eerst gaf ik alleen groenten maar dat ga ik nu ook uitbreiden met aardappels, rijst, vlees en vis. Ze vindt tot nu toe alles heerlijk! En potjes of vers, het maakt haar niets uit en dat vind ik ook wel fijn. Ik probeer zoveel mogelijk vers te geven maar soms is een potje gewoon even hele handig.

Slapen

Qua slaapjes is er weinig veranderd. Ze slaapt ongeveer van 21.00 tot 7.00 uur. Overdag slaapt ze nog steeds minislaapjes van 30 tot 45 minuten. Daar tussen is ze ongeveer anderhalf tot twee uur wakker.

Groei en ontwikkeling

Woensdag mogen we weer naar het consultatiebureau dus dan weet ik hoeveel Emmi is aangekomen, maar aan haar lekkere spekjes zie ik wel dat ik me dat niet druk om hoef te maken hihi. Verder rolt ze nu lekker van buik naar rug, terug vindt ze wat moeilijker nog. Ze pakt alles vast wat maar in de buurt ligt en stopt ook alles in haar mond. Ze wil het liefst de hele dag rechtop zitten, maar dat kan ze nog niet zelf helaas.

Lachebekje

De vorige update stond hier nog het kopje onrust. Maar van onrust is bijna geen sprake meer. Emmi is een ontzettend blije en vrolijke baby. Ze is tevreden en als ze moppert dan is ze gewoon moe. Als je haar dan in bed legt dan is ze zo vertrokken. Ze lacht het liefste om haar grote zus, zo heerlijk om te zien. En als ze eten ziet dan begint ze ook te lachen haha.

Ik ben super blij dat het zo goed gaat. Als je kijkt naar de eerste maanden en nu, wat een verschil! Nu nog hopen dat de slaapjes wat langer worden en dan hebben we helemaal niks meer om over te klagen 😉 Op naar de zeven maanden!

Liefs Charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.