Borstvoeding of flesvoeding?

borstvoeding of flesvoeding

Vier maanden lang heb ik Aukje borstvoeding mogen geven. Drie maanden volledig en de laatste maand nog maar half totdat het op was. Nu ik weer zwanger ben, wil ik het toch ietsje anders aan gaan pakken…

Toen ik nog zwanger was van Aukje dacht ik heel luchtig over borstvoeding. Ik ging het proberen, zou het lukken dan was dat fijn en zo niet, dan niet, ook goed. Vrouwen die ik hoorde zeggen dat ze moeite hadden met het afsluiten van de borstvoedingsperiode begreep ik niet zo goed. En toen werd Aukje geboren en ging ik zelf voeden. En het ging goed. Ik had niks te klagen, Aukje dronk goed, groeide goed en ik kon ook nog voldoende kolven om wat extra voorraad op te bouwen voor “het geval dat”.

Na drie maanden ging ik weer aan het werk. In verband met mijn werk (leerkracht op een basisschool) besloot ik om daar niet te gaan kolven. Niet omdat het niet kon of mocht, maar in een drukke school met overal kinderen leek het mij gewoon niet fijn. Dus ik nam de beslissing om vanaf dat moment alleen de ochtend en de avondvoeding nog zelf te geven. Geen probleem, leek me. Maar toen liep de voeding eigenlijk al heel erg snel terug. En toen brak het moment aan dat ik voor de laatste keer borstvoeding gaf. Op een ochtend, voordat ik ging werken. Het was nog maar zo weinig, dat ik Aukje daarna nog een flesje heb moeten geven. En zo nuchter als ik altijd dacht over borstvoeding, had ik er nu toch wel moeite mee dat het klaar was. Ik vond het zo’n mooi, fijn en intiem momentje samen. Aukje droeg een spreidbroekje dus ik kon haar al niet zo fijn vastpakken als ik zou willen en nu moest ik ook nog eens ons enige intieme momentje samen gaan missen. Nooit gedacht dat ik er moeite mee zou hebben, maar toch heeft dat wel een aantal dagen (misschien stiekem wel weken) geduurd voordat ik eraan gewend was.

En nu? Nu wil ik zeker weer gaan proberen om borstvoeding te geven. Ik zou het fijn vinden als het dit keer een half jaar lukt. Mijn verlof duurt acht weken langer dan bij Aukje (iets met vakantieweken die ik terug krijg en een zomervakantie die achter mijn verlof aan komt) dus wat dat betreft heb ik ook werkelijk de mogelijkheid om in ieder geval vijf maanden volledig te blijven voeden, zonder op mijn werk te hoeven kolven. En die twee dagen die ik ga werken na mijn verlof? Dat zien we dan wel weer. Eerst maar eens kijken hoe het allemaal gaat lopen, want voor hetzelfde geld loopt het allemaal heel anders en gaat de borstvoeding überhaupt niet lukken (maar natuurlijk gaan we daar nog even niet vanuit 😉 )

Heb jij borstvoeding of flesvoeding gegeven?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.