Dat deed ik bij Aukje toch anders…

“Schat, wanneer gaat Emmi eigenlijk in haar eigen kamer slapen?” Toen Maikel me dat deze week vroeg, probeerde ik zijn blik te ontwijken. “Als ze 16 is” Ik begreep zijn vraag wel, want Aukje lag met drie maanden al lang op haar eigen kamer. Maar dit keer doe ik nog veel meer dingen anders…

Laatst schreef ik ook al een keer een aantal dingen op de ik nu anders doe dan bij Aukje. Maar ik ben erachter gekomen dat er nog veel meer dingen zijn die ik nu anders doe:

  • Dragen. Toen Aukje ongeveer vier maanden oud was kocht ik een draagdoek, maar de keren dat ik hem heb gebruikt zijn op één hand te tellen. Nu gebruik ik zowel de Tula Free To Grow als de draagdoek dagelijks, en veel ook. Emmi wil namelijk niet liggen. Niet plat, niet op haar buik of zij en al helemaal niet in de maxi cosi. Heel af en toe kan ze even een paar minuutjes naar haar speeltjes van de babygym kijken, maar al snel zet ze het op een krijsen, En om toch nog wat te kunnen doen gedurende dag, draag ik haar dus veel bij me. Wel zo fijn voor Aukje en voor het huishouden.
  • Muziekdoosje. Tijdens mijn zwangerschap van Aukje legde ik elke avond voor het slapen gaan een muziekdoosje op mijn buik. Toen Aukje eenmaal geboren was, liet ik elke avond het muziekje spelen zodat ze het zou herkennen. Tijdens de zwangerschap van Emmi heb ik het muziekdoosje nog niet half zo vaak op mijn buik gelegd en in de afgelopen drie maanden heb ik het denk ik pas drie keer aangezet. Oeps… Denk niet dat ze het nu nog zal herkennen haha.
  • Borstvoeding. Zowel Aukje als Emmi heb ik borstvoeding gegeven. Bij Aukje gaf ik tot drie maanden volledig borstvoeding en tot vier maanden nog twee voedingen. Daarna was ze helemaal over op flesvoeding. Emmi is nu drie maanden oud en krijgt ook nog volledig borstvoeding. Alleen ga ik nog niet afbouwen. Ik wil zeker nog twee maanden volledig borstvoeding blijven geven. Dat is dus twee maanden langer dan bij Aukje. Verder voedde ik Aukje om de vier uur, maar Emmi voed ik op verzoek. Dat is toch wel even anders hoor!
  • Research. Bij Aukje keek ik regelmatig op internet naar schema’s en hoeveel slaap een baby op een bepaalde leeftijd nodig heeft. Nu heb ik hierover eigenlijk nog niks opgezocht. Elke baby is anders en heeft zijn eigen ritme.
  • Huilen. Als baby liet ik Aukje bijna nooit huilen. Nog steeds hou ik er niet van, als baby’s (onnodig) huilen, maar toch komt het hier nu vaker voor dan toen bij Aukje. Soms moet ik nou eenmaal even naar het toilet, onder de douche, Aukjes haren doen of tanden poetsen, etc. Soms kom je er gewoon niet onderuit en dat is dan maar even zo. Daarna wordt ze snel genoeg getroost 🙂 

Zijn er dingen de jij anders doet/deed bij je tweede kindje?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter enBloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.