Emmi’s grote ABC

cake smashRuim 2,5 jaar geleden schreef ik Aukjes grote ABC, en omdat er over Emmi inmiddels ook al genoeg te vertellen is heb ik ook voor haar een mooi alfabet bedacht. De a is van aandacht…

A – aandacht. Emmi is dol op aandacht. Vroeg ze daar een paar maanden geleden nog om door te huilen, nu lacht ze gewoon net zo lang naar je totdat je terug lacht. Super schattig!

B – boefje. Emmi is een echt boefje. Ik moet nu al meer achter haar aan dan dat ik ooit bij Aukje heb gemoeten. Ze weet precies waar ze wel en niet aan mag komen en kijkt altijd nog even over haar schouder om te checken of ik het wel zie dat ze naar het stopcontact kruipt.

C – cute. Ze is gewoon te cute. En dat zeg ik heus niet omdat ze mijn dochter is hoor 😉 (maar vooral ook omdat ik niks anders met de c wist)

D – dansen. Als Emmi muziek hoort dan gaat ze dansen, zo leuk!

E – eigenwijs. Familiekwaaltje vrees ik.

F – flirten. Emmi flirt enorm met bijvoorbeeld het personeel van de Hoeve. Even lief lachen en ze pakt ze zo in.

G – grijzen. Ik benoemde het al in de update van vorige week, maar Emmi heeft sinds kort een nieuwe grijns en hoewel ze er niet knapper op wordt is het toch wel erg grappig om te zien.

H – huilen. Dat doet ze gelukkig bijna niet meer. Zo fijn en wat een verademing na die eerste maanden.

I – inspiratie. Emmi is natuurlijk één van mijn twee grootste inspiratiebronnen voor mijn blog.

J – jammeren. Hoewel het huilen echt stukken minder is geworden, kan ze nog steeds wel flink jammeren. Vooral als ze haar zin niet krijgt of als haar grote zus wat te lomp is.

K – kruipen. En snel ook! Zeker als ze iets ziet waar ze niet naartoe mag.cake smashL – lopen. Als het aan Emmi ligt dan loopt ze de hele dag. Langs de tafel, de bank, de stoelen. Overal trekt ze zichzelf aan op en dan zet ze een paar stappen. Ik ben benieuwd wanneer ze los gaat lopen. Dan hou ik mijn hart vast haha.

M – mamamama. Ze brabbelt de hele dag door, zo leuk.

N – nieuwsgierig. Emmi is enorm nieuwsgierig. Ze wil alles zien en meemaken en probeert zich dan ook in allerlei bochten te wringen om maar niks te hoeven missen.

O – ogen. Emmi heeft prachtige ogen en dat is dan ook altijd het eerste wat iedereen zegt als ze haar zien.

P – papa. Een echt papa’s kindje. Zodra ze papa ziet gaat ze stralen. Zo lief!

R – ronmelkont. Emmi haar grootste hobby is het overhoop halen van de woonkamer haha.

S – spekjes. Emmi heeft heerlijke spekbenen en spekarmen. Ben benieuwd wat het consultatiebureau daarover te zeggen heeft volgende week.

T – tandjes. Emmi heeft nu twee tandjes onder en boven zijn er nu ook twee door. Alleen zijn het niet haar voortanden maar de tanden ernaast. Bijzonder…

U – uitslapen. I wish. Half zes is geen gekke tijd om wakker te worden. Helaas…

V – vrijkont. Emmi is dol op knuffelen en kussen. Net mama 😉

W – willetje. Emmi heeft een sterk willetje, hoe klein ze ook is. Ze laat duidelijk van zichzelf horen als ze het ergens niet mee eens is.

Y – yoghurt. Als Emmi klaar is met eten dan moppert ze soms nog even. Zodra je de yoghurt uit de koelkast pakt, is het mopperen over en gaan die beentjes enthousiast trappelen. Lekker!

Z – zoentjes. Emmi vindt het fijn als je haar zoentjes geeft in haar nekje. Ze moet dan lachen en blijft haar nek naar je toe draaien. Zo schattig!

Oké ik heb een paar letters weggelaten, maar zeg nou zelf, met de q en x valt ook weinig te bedenken toch? Verder ben ik benieuwd of anderen die Emmi goed kennen nog aanvullingen hebben. Let me know!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.