Wanneer ben je toe aan een (2e) kindje?

kindjeRuim drie jaar geleden wist ik het zeker, ik wilde stoppen met de pil. Aangezien ik aan de Diane pil was, wilde ik eerst even “ontpillen” maar dat ik wilde stoppen was zeker. Maikel wist het alleen nog niet zo zeker toen. Gelukkig is dat uiteindelijk allemaal goed gekomen, hoe dat ging? Dat kan je hier teruglezen. Inmiddels is Aukje alweer twee jaar geweest en begint het bij mij alweer aardig te kriebelen…

Voordat ik zwanger was van Aukje wisten we het zeker, indien het zou lukken en mogen, dan zouden we graag twee kindjes willen. Ook net na de geboorte van Aukje riep ik nog heel enthousiast “tot de volgende keer!” tegen de verloskundige. De weken en maanden verstreken en rond de tijd dat Aukje anderhalf jaar oud was sloeg de twijfel toe. Op dat moment was ik zeker nog niet klaar voor een tweede kindje. Ik had mijn handen nog vol aan Aukje en een baby paste daar nog niet bij.

Na een gesprek met Maikel bleek dat ook hij nog helemaal niet toe was aan een tweede kindje. Sterker nog, hij twijfelde of hij überhaupt nog wel een tweede kindje zou willen. Op dat moment dacht ik er hetzelfde over, dus we hadden het er niet meer over en lieten het erbij.

Later begon het bij mij toch weer te kriebelen. Ik heb een ontzettend fijne zwangerschap gehad en het lijkt me heerlijk om weer zwanger te mogen zijn. Dus ik begon er voorzichtig over bij Maikel. Maar Maikel dacht er heel anders over. Hij vond het wel fijn zo, als gezinnetje van drie. Maikel is ontzettend voorzichtig als het om het nemen van grote stappen gaat, zo ook nu weer. Helemaal niet verkeerd natuurlijk, het is ook een hele verantwoordelijkheid. Maar door Maikels twijfels ging ik ook weer twijfelen. Want stel nou dat…, en zo kwamen er verschillende doemscenario’s voorbij.

En nu? Nu zijn we er nog steeds niet uit. Tenminste, ik wel hoor, als het ons gegeven is, dan zou ik heel erg graag nog een kindje willen. Maar zolang Maikel het nog niet zeker weet is het antwoord duidelijk. En met ’n drietjes hebben we het ook zo ontzettend fijn! Ik besef me steeds meer dat een kindje krijgen niet vanzelfsprekend is en dat we al ontzettend veel geluk hebben met ons lieve meisje. Daar genieten we dan ook volop van!

Vond jij de keuze voor een kindje ook zo moeilijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.