Mijn mini make-over…

top kappers

Eindelijk was het zover, ik mocht weer naar de kapper! Er zat al weken geen model meer in mijn haar en mijn uitgroei hing zo’n beetje tot mijn enkels, dus wat was ik blij dat ik dinsdag dan eindelijk terecht kon. Ik kreeg niet alleen een speciale krullen knip beurt, maar het werd ook een totaal andere kleur…

Het Global Curl Concept, een speciale manier van knippen voor krullen. Ik had er al eerder over gehoord, deze manier van krullen knippen, maar ik hoorde ook dat het ongeveer anderhalf uur zou duren en nou niet bepaald vriendelijk voor mijn portemonnee zou zijn. Dus ik stelde het steeds maar uit. Maar sinds de geboorte van Emmi doet mijn haar niet meer zo goed wat ik wil. En dus ging ik op zoek naar een manier om mijn krullen weer mooi te krijgen. En natuurlijk hoort daar een goede knipbeurt bij, dus ik pakte dan eindelijk de telefoon en maakte een afspraak. En afgelopen dinsdag was het dan zover, mijn mini make-over bij Top kappers in Helmond…

global curl

De belangrijkste voordelen van de Global Curl kniptechnieken (bron: www.globalcurl.com)

  • Accentueren van de krul door per bundel te beoordelen en te knippen
  • Meer volume op de juiste plek door natuurlijke valling van de krul
  • Reduceert pluis en zorgt voor meer glans
  • Makkelijker doorkambaar en droogt sneller

Maikel keek me een beetje vreemd aan, toen ik ’s ochtends gewoon mijn haar ging stylen zoals ik dat altijd doe. “Moet je het niet wassen als je naar de kapper gaat?” Maar nee dus, bij de Global Curl worden je krullen droog geknipt. Zo knippen ze als het ware de pluis weg uit je krullen. Dit doen ze bundel per bundel (krul voor krul) en daarom duurt het behoorlijk lang. Hierna werd er gewoon volgens de reguliere methode model in mijn haar geknipt, want dat was ook hard nodig. Maar dat was nog niet alles. Ik wilde het namelijk ook een andere kleur. De laatste keer liet ik flink wat highlights zetten maar dit keer wilde ik een warme, koperen, herfstkleur. Bovenaan wat donkerder en onderaan wat lichter.

global curl

Tadaaa! Het resultaat. Links is voor het knippen en kleuren en rechts is erna. Wat een verschil is dit hè? En niet alleen in kleur, maar zie je het verschil in pluis? Links pluist het en rechts helemaal niet! Ik ben echt blij verrast! Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn haar onderin nu wel erg dun vind lijken, maar dat wordt misschien nog beter. Dit was natuurlijk pas de eerste knipbeurt zo, dus wie weet is dat de volgende keer al anders. Maar voor een eerste keer ben ik ontzettend blij verrast!

make over

En ook nog even van de voorkant 🙂 Ik vind de kleur geweldig. Een jaar of tien geleden heb ik het ook wel eens deze kleur gehad, maar de laatste jaren was het wat neutraler. Ik ben er blij mee! En wat vind jij ervan?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.