Knutselen op een kinderfeestje lastig? Helemaal niet! *

spiegel versieren

“Mama ik wil knutselen met mijn kinderfeestje!” O jee, juf of niet, knutselen in de klas of knutselen met een kinderfeestje is toch een wezenlijk verschil. Gelukkig vond ik hele leuke knutselsetjes die de dames helemaal zelf konden maken, zonder dat ik als een duizendpoot heen en weer hoefde te rennen tussen hulpvragende snoetjes en dat was toch wel heel fijn!

Aukje is een echt meisje-meisje. Gek op verkleden, make-uppen, roze en knutselen. Niet zo heel gek dat ze ook dit jaar weer wilde knutselen op haar eigen kinderfeestje. Nou vind ik het zelf ook erg leuk om te knutselen, maar had ik me vorig jaar een beetje verkeken op de activiteit waardoor de meisjes ineens heel erg snel klaar waren, dat zou me dit jaar niet gebeuren!

spiegel knutselen

Van Souza! kreeg ik namelijk ontzettend leuke knutselsetjes opgestuurd waarmee de meisjes allemaal hun eigen spiegel konden versieren. Super leuk! In het doosje zitten alle benodigdheden, dus in principe kan je meteen aan de slag, daar hou ik altijd van. Je hebt een middenstuk, een voorkant en een achterkant en door het beschermende laagje van de voor, – en achterkant af te halen kan je deze makkelijk op het middenstuk plakken. In principe kunnen de kinderen dit zelf, maar sommigen vroegen hier wat hulp zodat de delen ook echt recht op elkaar geplakt zouden worden.

spiegel versieren

Daarna plak je het zelfklevende spiegeltje op het hartje en dan kan het versieren beginnen. Sommige kinderen kozen er trouwens voor om eerst te versieren en als laatste de spiegel op te plakken, ook helemaal goed. Omdat er bij meisjes van 6 nooit genoeg diamantjes zijn, kocht ik nog wat extra plakdiamanten bij de Hema, zodat ze zeker niks tekort zouden komen, maar in principe zaten er in elk pakketje genoeg steentjes om de spiegels mooi te kunnen versieren.

spiegel souza

Het versieren was een groot succes. Doordat de spiegel zelf ook nog ‘in elkaar gezet’ moest worden duurde het knutselen wat langer dan 5 minuten 😉 en ik merkte dat ze echt allemaal ontzettend hun best deden om hem zo mooi mogelijk te maken. De kinderen die sneller klaar waren gingen nog verder met de achterkant van de spiegel en zo was uiteindelijk iedereen ongeveer tegelijkertijd klaar.

spiegel knutselen

Nou blijf ik natuurlijk een juf 😉 dus ik had ook een zogenaamde “klaaropdracht” liggen. De kinderen die echt al helemaal klaar waren met hun spiegel mochten nog een masker kleuren. Simpel en niet erg als het niet klaar is, want dan kan het thuis gewoon verder worden afgemaakt. Misschien wel een fijne tip voor als je ook thuis gaat knutselen met een kinderfeestje, want zo voorkom je dat kinderen zich gaan vervelen omdat ze sneller klaar zijn dan de anderen, want dat zou natuurlijk zonde zijn.

De spiegels waren hier in ieder geval een schot in de roos en die van Aukje wordt nog dagelijks gebruikt tijdens het spelen, zowel door Aukje als door Emmi trouwens, want zij vindt hem natuurlijk ook erg mooi 🙂 Je shopt de spiegel knutselsets hier voor € 5,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.