Angelique: Online daten

Online daten is in de huidige maatschappij eigenlijk niet meer weg te denken. Ook ik heb bijna 5 jaar geleden mijn huidige man ontmoet via online daten, ondanks dat het niet mijn bedoeling was en ik ook nogal bevooroordeeld was.

Begin maart 2014 zette ik een punt achter mijn relatie met de vader van Jonah en Logan. Er waren dingen gebeurd die bij mij een harde grens overschreden en ik kon, na een relatie van 8,5 jaar, niet meer bij hem blijven.

Onder dwang van zijn ouders hadden wij een co-ouderschap afgesproken. De ene helft van de week was ik in onze gezamenlijke koopwoning en de andere helft van de week huurde ik een kamer bij de vader van een vriend. Samen in de woning blijven was geen optie meer na een heftige escalatie.

Omdat ik nog geen werk had, ik deed namelijk de administratie in het bedrijf van mijn ex, had ik een aantal dagen in de week echt helemaal niks te doen.

Ik zat daar op een kamertje van 2 bij 3 en ik keek de hele dag tv. Ik had geen geld, was afhankelijk van het weekgeld wat mij ex mij gaf (totdat ik een eigen woning had en wij eindelijk de financiën konden scheiden), en had verder vrij weinig contact omdat mijn vriendinnen allemaal fulltime werkten.

Tot een toenmalige vriendin, die rond diezelfde tijd in hetzelfde schuitje zat, mij adviseerde om mij aan te melden bij Baddoo.

Na enige research op Google kwam ik erachter dat het veelal om seks draaide op die app. En daar had ik nu echt geen behoefte aan. Maar die vriendin vertelde dat zij juist hele leuke gesprekken had met mannen en dat het gewoon fijn was om af en toe eens te kletsen met iemand.

Dus ik deed een poging. En inderdaad waren de meeste reacties die ik kreeg ‘oneerbare verzoeken’, maar na een tijdje kreeg ik er wel lol in om al die foto’s te beoordelen. En ik was even afgeleid van de pijn die ik voelde omdat ik mijn kinderen niet meer iedere dag zag.

En op dag 3 kreeg ik contact met mijn huidige man. Ik had lang getwijfeld bij zijn foto. Niet omdat ik hem niet aantrekkelijk vond, maar omdat hij heel weinig informatie op zijn profiel had staan. Maar juist daarom werd ik getriggerd.

En niet lang daarna stuurde hij mij een berichtje via de chat. Hij was oprecht geïnteresseerd in mij en alles wat ik deed. We hebben tot ’s avonds laat met elkaar geappt, zonder ook maar een moment van stilte. En we wilden elkaar graag zien om te bekijken of wij in real life ook die klik hadden.

We spraken later die week af, we hadden zelfs onze afspraak nog een paar dagen vervroegd omdat we elkaar zo graag wilden zien, en tot die dag appten wij iedere vrije minuut die wij hadden.

Wij bleken ook een gemeenschappelijke kennis te hebben die wij beiden hadden gecontacteerd om te checken of de ander wel was die hij zij dat hij was. Je weet het maar nooit.

Uiteindelijk was ik ontzettend nerveus toen wij onze date hadden. Ik zou eerst naar hem toe gaan en van daaruit naar de bioscoop. Paul was echt ontzettend relaxed en de vonk sloeg nu ook in het echt over. Nog steeds ben ik heel blij dat ik toen die stap had genomen.

Hoe hebben jullie je partner ontmoet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.