Angelique: Op zoek naar een huisdier

Een tijdje geleden zei Jonah tijdens het avondeten dat ze wel graag een huisdiertje zou willen. Eentje voor op haar kamer, een hamstertje bijvoorbeeld.
Nu had ik haar daar al vaker over gehoord, maar Paul is daar totaal niet happig op. We hebben tenslotte al vier katten. Maar nu stond hij er wel voor open. Hij zei later die avond tegen mij dat hij wel dacht dat Jonah dat nu aan kon, met behulp van ons, en dat hij het haar ook gunde. Ze doet zo haar best met alles. Dus toen begon onze speurtocht…

Allereerst zei ik tegen Jonah dat je met een hamstertje, over het algemeen, vrij weinig kan. Ik heb vroeger diverse knaagdieren gehad, Roborovski dwerghamsters, muizen, ratten en een konijn en van de dieren die ik heb gehad vond ik de ratten het leukst. Op het laatste paar na, die waren gemuteerd en van plan om de wereld over te nemen, maar dat terzijde.
Die hamsters en muizen kon je echt niet aaien en bovendien maken ze allemaal een hoop herrie ’s nachts. Dus wat we ook zouden kiezen, ze gingen beneden staan.

Jammer voor mij, want Paul wilt absoluut geen ratten in huis. Toen kwamen konijnen ter sprake. Deze vinden wij allemaal erg leuk, maar wij hebben daar ook een beetje een trauma van.
Toen wij in dit huis kwamen wonen kregen Jonah en Logan een konijn. Wij hadden een groot buitenhok en een groot deel van de tuin afgezet door middel van een ren. Ze hadden dus alle ruimte, wat ik erg belangrijk vind bij dieren in een hok/kooi.
Tot ik op een nacht wakker werd door een hoop lawaai. In die tijd vocht onze kat, wij hadden er toen nog 1, erg veel met de buurkat dus ik dacht dat het daarvan kwam. Maar het lawaai bleef aanhouden. Vanuit mijn raam zag ik niet veel dus ik ben naar beneden gegaan, had een glas water gepakt en die buiten in de richting van het lawaai gegooid. In de schemer, want wij hadden geen licht nog in de achtertuin, zag ik een hele grote kat met een bizar dikke staart die flink naar mij blies.
Ik heb er toen weinig aandacht aan geschonken en ben weer gaan slapen.
De volgende dag werd ik op mijn werk door mijn man gebeld dat er allemaal bloed en haar lag in de tuin en Dex was weg. Bleek achteraf gegrepen door hoogstwaarschijnlijk een marter of een soortgelijk dier. Dus wellicht begrijpelijk dat wij daarna geen konijnen meer hebben genomen.

Afijn, konijnen wilden wij wel maar dan wel binnen. Paul ging op zoek naar een mooi groot verblijf en alle benodigdheden en ik ging op zoek naar het soort konijn wat wij graag zouden willen. Na veel zoeken en rondvragen kwam ik uit bij de Nederlandse hangoor dwerg. Iedereen was het hiermee eens. Toen op zoek naar een fokker. Uiteindelijk een gevonden en afgelopen zaterdag zijn wij daarheen gegaan. Dat was liefde op het eerste gezicht en omdat de jonkies al ruim 8 weken waren konden wij ze gelijk meenemen. Jack en Sara zijn hun namen.

Nu zijn ze lekker aan het wennen in hun ruime huisje. Zodra ze eenmaal gewend zijn ga ik beginnen met het proces van handtam maken en dan maar hopen dat het lukt. Tevens het mannetje op tijd laten castreren en apart houden, want wij willen geen nestje.
Hebben jullie huisdieren of zijn jullie van plan binnenkort huisdieren aan te schaffen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.