Krijgt Emmi dan toch een nieuwe kamer? *

commode babykamer

“Emmi ga je mee slapen?” Met een plof laat ze zichzelf achterover vallen, op Aukjes kussen. Ze trekt de dekens over zichzelf heen en doet haar oogjes dicht. Klein detail, ze ligt nog niet in haar eigen bed. Volgens mij is ons meisje niet alleen toe aan een groter bed, maar ook aan een nieuwe kamer…

Een nieuwe kamer voor Aukje

Vorig jaar heeft Aukje een nieuwe kamer gekregen (nu ik dit schrijf bedenk ik me weer dat ik nog steeds geen foto’s daarvan heb gedeeld, oeps). Ze sliep al langer op deze kamer, maar ik vond het eerder nog niet nodig om de kamer een make-over te geven, want wat maakt het nou uit hoe een peuterkamer eruit ziet? Ze slaapt er alleen en verder heeft ze zelf echt geen benul van het feit dat haar kamer misschien niet zo mooi is als kamers van andere peutermeisjes. Toen ze bijna 5 werd besloten we om haar kamer aan te pakken, zodat ze zelf mee zou kunnen kiezen en de kamer ook echt helemaal naar haar smaak zou zijn.

muurdecoratie babykamer

En een nieuwe kamer voor Emmi?

Nou is binnenkort dan ook echt het moment aangebroken dat Emmi een groot bed krijgt. Ze lijkt er echt enorm aan toe te zijn, maar stiekem begint het bij mij toch wel te kriebelen om meteen de hele kamer aan te pakken. Gewoon de hele babykamer verkopen en een nieuwe kast en bed erin. De taupekleurige muur weg (hoezo vond ik dit ooit mooi voor een babykamer?) en er al een echte meidenkamer van maken. Ik weet het, staat lijnrecht tegenover mijn mening van een paar jaar geleden haha maar ik vind het zelf gewoon zo leuk…

Zelfklevend behang

Verf of behang?

Als eerste zou ik dan die taupekleurige muur opnieuw willen verven. Of misschien kies ik wel een leuk behangetje uit, dat is nog veel leuker. Tegenwoordig heb je ook zelfklevend behang, ideaal, want dan kan ik het gewoon zelf doen. Ik ben namelijk niet zo’n goede klusser, maar dit kan zelfs ik haha. Alleen nu nog even kiezen welk behang dan, want er zijn zoveel leuke printjes! Als ik de rest van de muren dan neutraal hou, dan wordt het niet te druk en kan ik het verder aankleden met bijpassende accessoires.

kussen in ledikant

Niet denken maar doen

Hoe langer ik erover nadenk, hoe enthousiaster ik word. Ik wil eigenlijk niet nog twee jaar wachten en er nu al een mooie meisjeskamer van maken. Eens kijken of ik Maikel ervan kan overtuigen haha. Duim je met me mee dat hij het ook een goed idee vindt? En wie weet zie je dan binnenkort niet één maar twee nieuwe meidenkamers hier voorbij komen. Ik heb er nou al zin in!

Op welke leeftijd kreeg jouw kind een echte kinderkamer in plaats van de babykamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.