Een kijkje in onze keuken *

landelijke keuken

Ongegeneerd bij andere mensen thuis binnenkijken, heerlijk! Volgens mij vindt iedereen dat leuk. En hoewel ik al eens een rondleiding door ons huis heb gegeven, heb ik je nog nooit een kijkje in onze keuken gegeven. Hoe zijn mijn kastjes ingedeeld en welke gekke dingen liggen er in onze keuken die daar eigenlijk niet horen?

Als je verhuist dan moet je altijd even goed nadenken bij het inrichten van de keukenkastjes.Wat moet waar liggen, wat is het meest praktisch en waar mogen de kinderen niet bij kunnen? Tegenwoordig heb je bijna geen bovenkastjes meer in keukens, dus daarmee heb je ook een stuk minder opbergruimte dan voorheen. Wij hebben ook geen bovenkastjes, maar dat hebben we opgelost door een kast in de keuken te plaatsen.

besteklade

Op de foto helemaal links zie je onze koelkast. Links daarvan is nog een hoge, smalle kast waar we onze voorraad bewaren. Boven de koelkast liggen vooral de lekkere dingen, snoep, koekjes en ranja, maar ook de dingen die eigenlijk nergens meer passen haha. Naast de koelkast hebben we drie lades. De bovenste lade is onze bestekla. Hierin ligt dus al het bestek, maar ook de boterhamzakjes, rietjes, Douwe Egberts zegels en vershoudklemmen. De twee lades daar onder zijn gebombardeerd tot knutsellades. Maikel vindt dat dat niet in de keukenla thuis hoort, maar ik zou niet weten waar we het anders moeten laten, dus voorlopig blijft het mooi liggen.

keukenkastjes

Dan hebben we de vaatwasser en de gootsteenkastjes. Dit zijn de enige kastjes die beveiligd zijn met klemmetjes, zodat Emmi ze niet open krijgt. Hierin staan alle schoonmaakmiddelen. In het kastje daarnaast ligt al het plastic servies, handdoeken en vaatdoekjes, en keukenapparaten. Helemaal rechts zijn nog drie lades en die zitten vol met pannen, snijplanken, maatbekers, kommen, materiaal om koekjes en cakejes mee te bakken en versieren. Dan hebben we nog een fornuis met oven en een lade die vol ligt met troep. Een tafelkleed, servetten, onderleggers, een schort, bakvormen, dat soort spul.

servieskast

Toen ik bij Maikel kwam wonen merkte ik al snel dat ik ruimte tekort kwam. Want ook al hadden we toen nog geen knutsellades, mijn servies kon ik nergens kwijt. We besloten dus om een ouderwets bordenrek op te hangen en om een buffetkast te kopen. Hierin staat nu al het servies. Tegenwoordig gebruiken we maar zelden iets uit die kast, maar hij staat gewoon leuk in de keuken en als er bezoek komt dan hebben we het extra servies toch nodig, dus we laten het maar gewoon staan. Verder heeft de buffetkast nog drie lades en zes kleine laatjes. Hierin liggen allerlei kleine troepjes haha. Denk aan de haarspulletjes voor Aukje, plakband en schaar, pennen, kaartjes, pasfoto’s, extra knopen, dat soort spul. Volgens mij heeft iedereen wel zo’n rommelplekje in huis, toch?

knutsellade

Ben ik blij met onze keuken? Ja en nee. Ik vind hem mooi, hij past goed bij de boerderij en is helemaal mijn smaak. De kastjes zitten aan de kant van het raam, dus je ziet het niet snel als er vieze peutervingertjes aan hebben gezeten. Maar het aanrechtblad is ontzettend moeilijk schoon te maken, de gootsteen is te vierkant waardoor er snel vuil en kalk in de hoekjes gaat zitten en ik mis toch nog wel wat kastruimte. Stel dat (dromen mag toch? πŸ˜‰ ) ik een nieuwe keuken uit zou mogen kiezen, dan zou ik denk ik voor één van deze landelijke keukens gaan. Die tweede heeft bijvoorbeeld ontzettend veel opbergruimte, maar de kleuren van de vijfde vind ik ook erg mooi! Beiden hebben ze in ieder geval een makkelijker aanrechtblad dan wat ik nu heb.

En als ik dan toch aan het dromen ga, dan zou ik eigenlijk ook wel zo’n gezellige hoge tafel in de keuken willen, maar dat is met de kindjes weer niet zo praktisch. Of misschien wel een kookeiland met aan één kant krukken, maar dan moet de kast weg want anders past het niet. En een kookeiland past dan misschien weer niet zo goed in een landelijke keuken, dus misschien moet ik het voorlopig maar gewoon laten zoals het is…

En jij? Wat voor keuken heb jij? Een landelijke keuken net zoals wij of juist totaal iets anders? En liggen er bij jou ook zoveel troepjes in de keukenla? Ik hoor het graag!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.