De ene speeldate is de andere niet

flexo

“Mama we gaan met z’n drieën afspreken bij ons thuis.” Ik moest even nadenken, drie meiden en een klein zusje, wilde ik dit wel? Maar wat was het gezellig! Ik appte zelfs de moeders dat ze wel een half uurtje later konden komen…

Het went

Speeldates, de ene moeder vindt ze vreselijk, de ander vindt ze geweldig en weer een ander maakt het allemaal niet zoveel uit. Toen Aukje net op school zat vonden standaard alle speeldates bij ons thuis plaats. Aukje durfde gewoonweg niet naar iemand anders. In het begin vond ik het ontzettend wennen, maar na twee jaar vol speeldates ben ik inmiddels wel gewend en begin ik ze zelfs te waarderen.

Moeilijkere speeldates

De afgelopen tijd heeft Aukje heel veel verschillende vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis genomen. Sommige verliepen ontzettend moeizaam (zeg me alsjeblieft dat je dit herkent) en daarbij keek ik de klok echt vooruit. De kinderen konden het samen niet eens worden over wat ze gingen doen, hoe ze het gingen doen of speelden zelfs allebei aan de andere kant van de kamer met ander speelgoed. Volgens mij waren we alledrie even opgelucht als de ouders de speeldate op kwamen halen.

Makkelijkere speeldates

Andere dates, de meeste gelukkig, waren juist erg gezellig. En natuurlijk is er weleens ‘onenigheid’, maar meestal kunnen ze dat zelf oplossen en anders ben ik er altijd nog. Ze gaan gezellig samen kleuren, buiten spelen, boven spelen (dikke hit op het moment) of zelfs even op de Wii om te dansen. Emmi vindt het altijd ook ontzettend leuk als er vriendjes of vriendinnetjes zijn en doet dan ook gewoon vrolijk mee.

Ik had er geen zin in

Nou was gisteren dus zo’n dag dat ik op het schoolplein stiekem stond te hopen op een middag zonder speeldate, maar Aukje kwam met maar liefst twee vriendinnen aanlopen. Ik moest even nadenken of ik dat wel wilde, met vier meiden naar huis, maar het leek me een leuke meidencombi dus ik vond het goed.

Een gouden speeldate

Vanaf het eerste moment hebben de meiden zo gezellig gespeeld. We begonnen met verse broodjes, daarna werd er kappertje gespeeld, toen wilde de dames dansen op Just Dance en ze eindigden boven. Ze waren het constant met elkaar eens, verdeelden eerlijk beurten, overlegden steeds en vroegen aan elkaar wat de anderen wilden. Wauw! Dit was fijn! Ik was duidelijk niet nodig, dus ik kon ondertussen wat huishoudelijke taken doen. Vanuit de woonkamer hoorde ik steeds gelach en geklets, zo leuk! Ik appte de moeders van de vriendinnetjes dat ze wel een half uurtje later mochten komen omdat het zo gezellig was.

Gelukkig is het de hele week al zo gezellig hier met de speeldates, dus hopelijk heeft het ook wat met de leeftijd te maken. De meiden worden ouder en kunnen daarom misschien steeds fijner samen spelen? Ik ga speeldates in ieder geval steeds meer waarderen en ben voortaan ook niet meer “bang” voor een vriendinnetje meer of minder. En gaat het niet goed? Dan stuur ik ze gewoon naar de speelschuur 😉

Hoe denk jij over speeldates?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.