Een kindvriendelijke tuin *

Hèhè, na al die regen en windstoten heeft de zon zich eindelijk weer laten zien. Ik ruik de lente en niet alleen ik, maar ook de kindjes zijn hier blij mee. Ze willen lekker buiten spelen, maar hoe creëer je een fijne en comfortabele tuin voor de kids?

Een kindvriendelijke tuin

Er is niets zo mooi als je eigen kinderen die met volle teugen genieten. De achtertuin is de ideale plek waar jouw kids dit kunnen doen. Terwijl jij lekker relaxed in de tuinstoel zit, ravotten de kleintjes erop los en kunnen ze hun energie kwijt. Maar hoe creëer je zo’n fijne en comfortabele tuin?

Zorg voor een leuke zandbak

Kleine kinderen vinden bijna niks leuker dan spelen met zand. Een goede, leuke zandbak is dan ook een veel voorkomend item in een tuin die ingericht is voor kinderen. Dek de zandbak in de avonduren af, om te voorkomen dat de buurtkatten er een kattenbak van maken.

Combineer gras met bestrating

In een ideale kindertuin combineer je gras met bestrating. Op het gras is er ruimte voor de kinderen om te voetballen of een ander spel te spelen. Op het verharde gedeelte hebben ze een mooie ondergrond om zelf een hut bouwen of om rond te rijden op een fietsje of om te stoepkrijten. De kosten van bestrating vallen daarnaast erg mee. Het is aan te raden om over de bestrating permanente of tijdelijke kindvriendelijke valmatten of tegels heen te leggen, zodat de kids zich niet kunnen bezeren als ze struikelen.

Een schommel of klimtoestel

In zowel het gras als op de bestrating is het een leuk voor de kinderen een schommel te plaatsen. Op de schommel kunnen ze zich urenlang vermaken. Een zachte ondergrond is hierbij belangrijk. Kies dus voor gras of voor kindvriendelijke matten of tegels. Veranker de schommel goed, zodat deze niet gaat bewegen als hij gebruikt wordt.

Regel een plek met optimale schaduw

Dat het warm kan worden, hebben we de vorig jaar wel meegemaakt. De ideale tuin voor kinderen is dan ook voorzien van een plek waar schaduw is. Door te zorgen voor een terrasoverkapping, een schaduwdoek of een goede parasol, voorkom je dat jouw kroost op een hete zomerdag verbrandt in de felle zon.

Water maakt het af!

En tot slot maakt een tuinslang het helemaal af. Op echt hete dagen willen de kinderen namelijk niks liever dan met water spelen. Een opblaasbadje, watertafel, voetenbadje, waterpistool of een sproeier in het gras. Water zorgt altijd voor plezier!

Wat mag er volgens jou niet ontbreken in een kindvriendelijke tuin?

*Gastblog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.