Mijn kinderen hebben geen favoriete knuffel

favoriete knuffel

Zodra je zwanger bent vliegen de knuffels je om je oren. Ze zijn ook zo ontzettend schattig, al die pastelkleurige, zachte knuffeltjes. Soms kiezen ouders er dan eentje uit als favoriete knuffel voor hun kind, maar dat hebben wij juist expres niet gedaan…

Op Instagram heb ik het al verschillende keren voorbij zien komen, een foto met daarop een stuk of zes dezelfde knuffels. Vaak met de tekst erbij “Ons moppie denkt dat ze één lievelingsknuffel heeft, maar eigenlijk werken ze in ploegendienst.” Ontzettend slim natuurlijk, om van de favoriete knuffel van je kind meerdere knuffels te kopen. Zo kan je ze regelmatig wassen zonder dat je kind zonder komt te zitten. Of als je er per ongeluk een keer eentje vergeet of verliest is dat ook geen probleem. Maar zelf hebben wij ervoor gekozen om onze kinderen niet aan één knuffel te laten wennen.

Vanaf de geboorte van beide meisjes liggen er verschillende knuffels in hun bedje. In het begin staat dat gewoon schattig en hebben ze er natuurlijk niks aan. Maar ook toen Aukje groter werd deed ze er eigenlijk niks mee. Ze stopte de knuffels niet in haar mond, ze zaten niet aan haar speentje en ze knuffelde er niet mee. Als we op vakantie gingen of als ze een nachtje ging logeren dan nam ik wel altijd een paar knuffeltjes mee, maar nooit dezelfde. Dat deed ik bewust zodat ze niet afhankelijk zou worden van één knuffel. Vanwege het praktische wat ik net al schreef, maar ook omdat ik het niet nodig vind om altijd overal een knuffel mee naartoe te slepen. Die knuffel wordt dan alleen maar vies en de kans om hem kwijt te raken groter. Inmiddels is Aukje trouwens wel dol op knuffels, maar vooral om ze te sparen. Zodra ze ze eenmaal heeft kijkt ze er niet meer naar om haha.

Nu bij Emmi hebben we het op dezelfde manier aangepakt. Diezelfde knuffels die voorheen altijd bij Aukje in de ledikant lagen, liggen nu bij Emmi in bed. En Emmi vindt ze zowaar nog leuk ook. Emmi stopt wel de puntjes in haar mond, knuffelt ermee en voor of na het slapen speelt ze ermee. Super schattig! En gelukkig maakt het haar geen bal uit welke knuffel er in haar bed ligt, als er maar iets ligt waarmee ze lekker kan kroelen. Daar ben ik stiekem wel blij mee. Sinds kort heeft ze de Bumba knuffel van haar grote zus in beslag genomen dus het is voortaan een gezellige beestenboel bij haar in bed.

Heeft jouw kind een favoriete knuffel?

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.