Het is een fase, het is een fase, het is een fase…

dreumes slapen“Slaap lekker moppie.” Ik geef haar een kus, leg haar in bed en loop de kamer uit. Nog voordat ik de deur achter me dicht heb gedaan zet ze het op een krijsen. Met een zucht loop ik weg, want ik weet dat dit nog wel even gaat duren…

Toen Emmi nog een baby was, was ze geen makkelijke slaper. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt. Maar ze werd groter en het werd makkelijker. Nog steeds is Emmi geen ontzettende slaapkop, ze slaapt overdag maar maximaal anderhalf uur, maar de avonden en nachten gingen altijd erg goed. Tot afgelopen week…

Ineens wil Emmi niet meer naar bed. Zodra ze haar slaapzak aan krijgt begint ze al te huilen. Daarna lezen we altijd nog een verhaaltje, dan is alles weer goed, maar zodra we haar kamer binnen lopen begint ze weer te mopperen. We knuffelen even en als ik haar in bed leg kruipt ze meteen omhoog om het vervolgens op een huilen te zetten. Dat huilen wordt krijsen en het stopt niet voordat je er opnieuw naartoe gaat.

En noem me een watje, maar ik kan haar dus niet langer dan een kwartier laten huilen. Ik weet dat er niks aan de hand is, maar toch vind ik dat niks. En ik weet dat ze echt niet zomaar vanzelf stopt met huilen. Niet als ze zo hard huilt. En dus ga ik er maar weer naartoe om haar te troosten. Maar door die flauwekul ben ik steeds zo lang bezig voordat ze slaapt. En dat is zo vervelend want het frustreert mij (er is niks aan de hand, waarom moet je nou zo hard huilen) maar voor Aukje is het ook vervelend want zij valt ook later in slaap. En voor Emmi uiteindelijk ook, want zij krijgt zelf ook minder slaap dan ze nodig heeft.

Zou het gewoon een fase zijn? Of komen er weer tandjes door? Wie zal het zeggen? Maar ik hoop dat het snel voorbij is en ik haar binnenkort gewoon weer makkelijk in bed kan leggen, want dat was toch een stuk fijner.

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.