Last minute juffen bedankjes

juffen bedankjes“En nou moet ik deze week nog snel op zoek naar een cadeautje voor de juf, want dat was ik dus helemaal vergeten!” Een zin die ik deze week al een paar keer heb gehoord. Maar een juffenbedankje hoeft helemaal niet moeilijk te zijn of veel geld te kosten. Deze budget cadeautjes haal je namelijk allemaal gewoon bij de supermarkt…

Voordat ik mijn tips deel wil ik nog even zeggen dat het geen verplichting is om een bedankje voor de juf of meester te kopen. Sommige ouders geven graag een kleinigheidje als blijk van waardering, soms worden ze ‘gedwongen’ door hun kinderen 😉 maar voel je in ieder geval nooit verplicht. Je hoeft echt niet bang te zijn dat jouw kind als enige niks aan de leerkracht geeft, want er zijn altijd kinderen die niks geven en dat is oké. En twijfel je, maak dan een mooie tekening of kaart samen met je kind. Geen enkele leerkracht zal na de laatste schooldag bedenken van welke kinderen zij niks heeft gekregen, echt niet. Dus heb je het gevoel dat je de juf of meester wat meer wilt bedanken dan met een stevige handdruk, doe dat dan. Heb je dat gevoel niet, doe het dan ook niet. Maar als je toch iets wilt doen dan heb ik een paar makkelijke last minute tips voor je:

  1. Maak een relax pakketje. Koop een zomers tijdschrift bij de supermarkt, plak er drie verschillende smaken theezakjes op (net wat je nog in de kast hebt liggen), een twix of kitkat en stop er een zelfgemaakt kaartje bij namens je kind. ‘Wij wensen jou een fijne en relaxte zomervakantie toe!’ Allemaal bij de supermarkt te koop, of misschien heb je zelfs alles al wel in huis. Folie eromheen, reuze confetti erbij en klaar is je cadeautje!
  2. Hetzelfde idee maar anders vormgegeven; pak een badbruisbal, een maskertje en een tijdschrift samen in. Uiteraard maak je ook hier weer een leuk kaartje bij.
  3. Lidl verkoopt tegenwoordig prachtige veldboeketten voor weinig geld.
  4. Koop een doos chocozoenen en pak er een paar feestelijk in folie in. Kaartje eraan ‘Dikke zoen van Aukje’. Lekker budget ook, voor als er meerdere leerkrachten voor de klas staan.
  5. Veel juffen zijn echte theeleuten. Koop bij de supermarkt een munt plantje. Kaartje erbij ‘Voor een uitMUNTende juf’ en ik weet zeker dat de juf nog de hele vakantie aan jullie zal denken.
  6. Ook een makkelijke, maar vaak gepinde foto op Pinterest… Koop een zak drop en schrijf er een kaartje bij ‘Het jaar zit d’rop’. Makkelijk en weer net even wat anders dan een doos Merci.
  7. Wijn is altijd een goed idee!

Geeft jouw kind een cadeautje aan de leerkracht of niet?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?juffenbedankjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.