Tips voor de leukste meester – en juffenbedankjes

juffen bedankjes

Langzaam komt het einde van het schooljaar in zicht en dat betekent dat veel ouders en kinderen weer op zoek gaan naar een leuk en origineel cadeautje om de juf of meester mee te bedanken. Maar met wat voor juffen bedankjes maak je de juf nou eigenlijk echt blij?

Overvolle badkamerkastjes

“Volgens mij vinden ze dat je stinkt”. Met een dikke knipoog hebben mijn collega’s en ik dit vaak tegen elkaar gezegd, als we weer met een tas vol lekkere douchespulletjes naar huis gingen. Op de laatste schooldag willen veel ouders namelijk een cadeautje aan de juf of meester geven, als blijk van waardering en om ze te bedanken voor het afgelopen jaar. Dit is natuurlijk absoluut niet nodig, maar eerlijk is eerlijk, het wordt wel ontzettend gewaardeerd. Alleen weten ouders vaak niet zo goed wat ze moeten geven, en dat resulteert dus meestal in een overvol badkamerkastje 😉

Een bosje liefde

Soms is het zo dat de klassenouders iets namens de hele klas regelen. Dan leg je met z’n allen geld bij elkaar en wordt er namens de hele klas een wat groter cadeautje gekocht. Je hoeft hier dan zelf in principe geen cadeautje meer bij te kopen. Wat bijvoorbeeld ook erg leuk is, is om met de hele klas af te spreken dat ieder kind daarnaast nog één losse bloem of roos meeneemt. Op die manier kan toch ieder kind zelf iets geven en gaat de juf of meester niet alleen met het klassencadeau maar ook met een mooie grote bos bloemen naar huis.

bedankt voor de leuke tijd
“Bedankt voor de leuke tijd”

Juffenvriendenboek

Wanneer er geen klassencadeau wordt geregeld kan je ervoor kiezen om zelf een cadeautje te kopen. Nogmaals, dit hoeft niet. Alleen hoe weet je nou wat de juf of meester echt leuk vindt? Hiervoor heb ik wel een tip. Maak een soort juffenvriendenboek waarin je de juf of meester aan het begin van het schooljaar al een pagina laat invullen. Waarom aan het begin van het jaar? Dan is het net alsof je een juffenvriendenboek maakt van alle juffen en meesters van de basisschool, gewoon voor de leuk, voor jezelf. Maar eigenlijk gebruik je de informatie voor het cadeautje aan het einde aan het jaar of misschien wel met de verjaardag van de juf. En tegen die tijd zijn ze allang weer vergeten dat ze iets hebben ingevuld, dus zullen ze versteld staan van je goede cadeaukeuze 🙂

Een passend cadeautje

Heeft de juf ingevuld dat ze als hobby handletteren heeft? Duik dan de Action in en koop een setje mooie nieuwe stiften. Of drinkt de meester graag speciaal bier? Zoek dan een echt lekker en speciaal biertje uit en pak dat mooi in. Is de juf gek op Italiaans eten? Koop dan iets leuks bij dat ene Italiaanse winkeltje of stel zelf een pasta pakketje samen. Is de meester dol op bakken? Koop dan een lekkere bakmix. Kijkt de juf altijd na met gekleurde glitterpennen? Koop deze dan een nieuw setje. Het hoeft absoluut niet duur te zijn, als het maar past bij de favorieten van de juf of meester, dan zit je altijd goed.

Mijn persoonlijke favoriete juffen bedankjes, in willekeurige volgorde:

 • Een zelfgemaakte verjaardagstaart voor in de klas
 • De schrijfblokken van Irmadammekes
 • Een linnenzakje met zaadjes naar eigen keuze
 • Gepersonaliseerde (juffen)stempel
 • Zelfgemaakte pakketjes (maakt eigenlijk niet uit wat erin zit, maar zelf samengestelde pakketjes scoorden bij mij altijd erg hoog)
 • Gepersonaliseerd notitieboekje
 • Fles prosecco
 • Stempels/stickers voor in de klas
 • Gepersonaliseerde boekenlegger
 • Gepersonaliseerde sleutelhanger voor aan de schooltas
 • Een leuke thermoskan voor in de klas
 • Cadeaubon (klassencadeau)
 • Zo’n beetje alle tips van Mamablogger, allemaal even leuk!

Wil je liever iets makkelijks dat je ook last minute nog kunt regelen? Kijk dan even bij deze last minute juffencadeautjes.

Heel veel succes met het uitzoeken van een leuk en passend cadeautje en kijk ook zeker even op mijn Pinterest pagina voor meer inspiratie!

Juffen bedankjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.