Opnieuw voor de uitzet sparen? *

gelatine masker

Wie kent het niet? Vanaf een bepaalde leeftijd begint het ineens te kriebelen en wil je het huis uit. Vanaf dat moment worden er bij elke gelegenheid alleen nog maar cadeautjes voor de uitzet gevraagd. Hier ging dat net een tikkeltje anders, maar inmiddels zijn we ruim elf jaar verder en zou ik toch echt wat dingen anders of extra willen…

Bestek

Laten we beginnen met ons bestek. Toen we net in ons huis kwamen wonen begonnen we met een prachtige, complete bestekset. Van alles zes stuks in allerlei formaten. Ik weet niet wat er de afgelopen jaren is gebeurd, maar gebaksvorkjes heb ik geen meer (ik verdenk de Hoeve) en verder mis ik hier en daar wel wat exemplaren van. Daarnaast heeft iemand (ik noem geen namen maar ik was het niet 😉 ) een keer een verkeerd blokje in de vaatwasser gegooid, waardoor er nu op sommige messen wat doffe plekken zitten en dat vind ik zonde. Dus een nieuwe bestekset zou welkom zijn en dan het liefste zo’n mooie set van Villeroy en Boch, van goede kwaliteit en niet meteen de hoofdprijs.

Wijnglazen

Dan, je gelooft het niet, heb ik dus helemaal geen wijnglazen in huis. Kan je het je voorstellen? Altijd als ik wijn drink, en dat is heus niet dagelijks, zelfs niet wekelijks, pak ik een wijnglas van de Hoeve. Maar hoe leuk is het om zo’n prachtige serie wijnglazen te hebben. Voor witte en rode wijn, bijpassende champagneglazen, alles erop en eraan. Maar goed, überhaupt een wijnglas is al een vooruitgang haha, dus misschien moet ik eerst beginnen met één soort voordat ik uit ga breiden naar verschillende soorten en formaten.

Sushiservies

Nog zoiets merkwaardigs, voor iemand die gek is op sushi dan. Ik heb geen sushiservies. Nou bestel ik ook zelden sushi en eet ik het eigenlijk alleen maar als ik uit eten ga, maar misschien is het aanschaffen van een mooi servies een goed excuus om het ook wat vaker thuis te eten haha. Al kan ik mijn wederhelft dan weer niet blij maken met sushi dus dan denk ik dat ik maar extra vaak vriendinnen uitnodig haha.

Koffie, – en theeglazen

Een latte ziet er net even wat mooier uit in een doorzichtig glas, dan in een witte mok. Hetzelfde geldt voor (munt)thee. En dus zou ik het ook wel leuk vinden om echt mooie glazen voor de koffie en thee te hebben. En dan meteen acht stuks per soort, zodat met verjaardagen ook iedereen hetzelfde glas heeft. Misschien is een extra kastje dan geen overbodige luxe, want waar laat je alles haha.

Aanvulling op het gewone servies

En tot slot zou ik wel een aanvulling willen op mijn gewone servies. Mijn borden zijn nog goed, ik heb een vierkante serviesserie, die was tien jaar geleden helemaal hip en kocht zo’n beetje iedereen. Op zich ben ik daar nog hartstikke tevreden over, alleen is er in de loop der jaren weleens wat gesneuveld. Wonder boven wonder zijn alle borden nog compleet en heel, maar de extra bordjes en schaaltjes, die zou ik nog wel wat extra willen.

Wat zou jij nog wel willen, als aanvulling of vervanging, op je huidige spullen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.