7 x waarom het niet fijn is als je kind bij je op de kamer slaapt

slaaptHeel voorzichtig, op onze tenen slopen we de trap op. Na biertje en een Pina Colada moesten we iets meer moeite doen om stil te zijn dan normaal. We waren in een jolige bui, maar zodra we boven kwamen hoorden we dat Aukje wakker was. Helaas, daar ging ons knusse momentje samen 😉

Op vakantie sliepen we dus met z’n drieën op één kamer, heel gezellig, maar wat mij betreft zitten daar toch meer nadelen aan dan voordelen:

  1. Normaal wordt Aukje rond 08.00 uur wakker ’s ochtends. Vaak is ze wel al wat eerder wakker, maar dan speelt ze nog even met haar knuffels en meestal valt ze dan nog even lekker in slaap. Maar op vakantie dus niet, want als ze om 07.00 uur wakker werd, dan zag ze ons, en dus wilde ze knuffelen… (en terecht 😉 )
  2. Tja wat ik in de intro al omschreef… Aukje slaapt erg licht, dus ons bed was ook echt om in te slapen, weinig mogelijkheden tot romantische stoeipartijtjes 😉
  3. Aan die ene slaapkamer zat ook de badkamer, met het toilet. We moesten dus elke avond nog even in het restaurant naar de wc, want anders zou Aukje wakker worden van het doorspoelen.
  4. En onze tanden poetsten we dus maar beneden, in de keuken.
  5. Met z’n drieën op één kamer, betekent dus ook drie keer zoveel geluid. De een snurkt, de ander smakt, praat of knarsetand, heel fijn al die geluiden!
  6. Je moet dus stil zijn, dus gezellig samen kletsen is er ook niet bij. Verder dan een heel zacht “welterusten schatje” kwamen we niet.
  7. Als er één slecht slaapt (en dus ligt te draaikonten) dan slaapt de rest ook slecht. Lig je dus met z’n drietjes te draaikonten, ook heel fijn!

Je begrijpt dus misschien wel dat ik dus blij was dat iedereen weer lekker op zijn eigen kamer kon slapen toen we weer thuis kwamen! En Aukje sliep ook meteen weer een stuk langer dan op vakantie, gisteren was het zelfs 08.45 uur, heerlijk!

Vind jij het fijn als je kindje bij jou op de kamer slaapt? Of vind je het (net zoals ik) fijner als iedereen lekker op zijn eigen kamer slaapt?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.