Aukjes eerste dag in groep 3

“Hoe was Aukjes eerste dag?” Zo’n beetje de hele middag en avond kreeg ik berichtjes van lieve vrienden, familie en volgers om te vragen hoe de eerste schooldag van Aukje was gegaan. En die ging eigenlijk best goed…

In de laatste week van de zomervakantie zei Aukje al een keer tegen me dat ze nog niet zo’n zin had in school. Ze zei dat ze school wel leuk vond, maar dat ze dan na schooltijd nog maar zo kort de tijd heeft om te spelen omdat ze dan alweer moet eten en naar bed moet. Nou valt dat in werkelijkheid natuurlijk wel mee, maar dit is zoals Aukje het ziet en dat snap ik ook eigenlijk wel. In de vakantie kan je natuurlijk zo lang spelen als je maar wilt, veel leuker dan maar een paar uurtjes na schooltijd.

Gelukkig stond er gisterochtend dan toch een stralend snoetje voor me. Ze hield haar nieuwe rugzak trots vast en met een grote glimlach liet ze haar nieuwe klas aan ons zien. Wat keek ze blij en wat was ook ik trots. Dit leek allemaal ontzettend soepel te gaan. Na een snel rondje door de klas vond ze haar plekje, aan een tafel met drie andere kindjes die ze nog niet kende. Ze ging zitten en samen bekeken we haar laatje, spulletjes en de kleurplaat die klaar lag.

Toen Aukje haar vriendinnetje binnen zag komen wilde ze graag even hoi zeggen. We liepen naar haar toe en zagen toen dat haar twee vriendinnetje wel bij elkaar aan tafel zaten. Ik zei er bewust niks van, maar ik weet zeker dat Aukje daar heel graag ook bij had willen zitten. Nieuwe dingen vindt ze altijd heel erg spannend, dus een bekend gezicht naast je kan dan erg fijn zijn, maar ook Aukje zei er verder niks van en we liepen samen terug naar haar plek. Ik wenste haar veel plezier toe, gaf haar een kus en liep weg. Maikel stond nog te kletsen in de klas en nog voordat ik goed en wel stilstond kwam Aukje er alweer aan.

Ze vond het toch spannender dan ze dacht, arm moppie. Ik vroeg aan haar wat ze wilde en ze vond het fijn als we even samen naar de juf liepen. Gelukkig heeft Aukje een ontzettend lieve juf, dus Aukje mocht lekker bij haar zitten en zo kon ik met een gerust hart vertrekken, wetende dat ze zich al snel weer beter zou voelen.

Aan het einde van de dag stonden we nog even buiten de poort te wachten toen we een stralende Aukje voorbij zagen rennen. Ik had niet anders verwacht, maar toch fijn om het even bevestigd te zien. Na schooltijd kwam ze enthousiast uit school, of ze mocht afspreken met het meisje uit haar groepje, super leuk! In de auto vertelden ze kort dat ze de letter i hadden geleerd en dat ze al van alles hadden gedaan, maar eigenlijk hadden ze niet zoveel zin om te vertellen dus hier moest ik het maar mee doen.

Rond etenstijd deed ik nog een poging om wat meer over haar eerste dag in groep 3 te weten te komen, maar tevergeefs. In bad begon Aukje al snel te gapen, toch wel vermoeiend zo’n eerste schooldag weer. Om 19:00 uur lag ze lekker in bed om binnen een minuut al als een blok in slaap te vallen. Op naar een nieuwe dag in groep 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.