Ben je zwanger?

“Mag ik je iets vragen? Ben je zwanger?” Gisteren was het weer zover hoor, ik kreeg deze vraag voor de zoveelste keer maar volgens mij hoorde de vrouw die de vraag stelde mijn antwoord niet helemaal goed…

Donderdag nam ik afscheid op school en vrijdag zou ik meteen aan de slag gaan op de Hoeve. Nadat de kindjes ons (veel te vroeg) wakker hadden gemaakt gingen we naar beneden. Ik maakte nietsvermoedend ontbijt voor de meisjes en ineens zei Maikel dat hij Emmi weg zou brengen en dat ik dan ondertussen lekker lang kon douchen, inclusief een uitgebreide scheersessie. Meteen keek ik Maikel verdacht aan, want hij bemoeit zich werkelijk nooit met mijn scheersessies. Ik had natuurlijk meteen in de gaten dat ik dus niet zou gaan werken. Maar wat dan wel?

Al snel kwam ik achter het antwoord, want om 09:00 uur stond mijn zus op de stoep. Maikel had een dagje sauna voor ons gereserveerd, inclusief massage. Super lief! Hij vond dat ik wel een lekker dagje verdiend had. Even heerlijk bijkomen, zoals hij het zelf zei “een inbetween jobs dagje”. Heerlijk!

We hadden een ontzettend fijne dag waarin ik me niet zo goed aan mijn tarwe-en koemelkvrije dieet hield. Ik zei nog tegen mijn zus dat ik dat meteen aan mijn buik merkte. We genoten van de sauna’s, het eten en sloten af met een heerlijke massage. En toen gingen we douchen. Er kwamen twee dames bij staan en één van de dames vroeg me of ik zwanger was. Mijn reactie was natuurlijk dat ik niet zwanger was. Blijkbaar was ik niet overtuigend genoeg, want de dame in kwestie zei dat ik zo’n mooi buikje had en vroeg vervolgens hoe ver ik was. Ik zei nog maar eens dat ik echt niet zwanger was. Om het moment niet te gênant te maken zei ik dat ik wel zwanger geweest was (ik zei er maar niet bij dat dat alweer meer dan een jaar geleden was) en dat dat buikje het restant was dat maar niet weg gaat. Ik zag dat de vrouw even moest schakelen en vroeg vervolgens snel of ik een zoon of een dochter had gekregen en hoe ze heet. Ze verontschuldigde zich, we kletsten nog even verder en verlieten daarna de doucheruimte.

Toevallig had ik het er eerder op de dag nog met mijn zus over gehad. Dat mensen nog zo vaak vragen of ik zwanger ben. En los van het feit dat ik niet begrijp waarom wildvreemden dat steeds maar blijven vragen (maar echt?!), begrijp ik wel dat ze het denken. Ik word er dan ook zeker niet boos over, maar zorgt er wel voor dat ik er nog onzekerder over word en dat ik voortaan nog meer zal proberen om mijn buik in te houden of om het te verstoppen achter mijn kleren. Al wordt dat laatste in de sauna wel een beetje lastig haha 😉

(Bron afbeelding)

Liefs Charlotte

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.