Hij is verkocht!!!

Jaaaaaaaaaa, al jaren zeur ik erover. Ik heb er hier al verschillende keren over geschreven en tegen iedereen die het maar wilde horen (of niet) erover geklaagd maar het is zover hoor. Die enorme, donkere boekenkast is eindelijk verkocht!

Een hippe bibliotheekkast

Toen ik in mei 2009 met Maikel ging samenwonen waren we het er al snel over eens, langs de lange wand in de woonkamer moest een enorme bibliotheekkast komen. Daar konden we dan allemaal van die (toen zo) hippe nepboeken inzetten en allemaal leuke spulletjes enzo. Na maanden van speuren vonden we begin 2010 dan eindelijk de kast die we wilden. Wat waren we blij! Met de komst van de kinderen veranderde de inhoud van de kast, er kwamen kinderboeken in te staan en achter de kastdeurtjes stonden alle spelletjes.

Meer licht

Maar zo mooi als ik die donkere, houten meubels 12 jaar geleden vond, zo vreselijk vond ik het de laatste jaren. En het vervelende was dat niet alleen de kast zo donker was, maar al onze meubels. Op dat donkere hout zie je elk stofje liggen en doordat de kast zo groot was nam hij een heleboel licht weg. En daarnaast was mijn smaak gewoon veranderd. Ik wilde meer licht in huis!

Jeej!

Nou wonen we natuurlijk met z’n tweeΓ«n in huis en ik ben van mening dat je zulke grote uitgaven niet alleen beslist. Maar dat betekende dus ook vette pech voor mij, want Maikel was de kast nog lang niet beu. Gelukkig ben ik niet zomaar voor één gat te vangen πŸ˜‰ en na jaren lukte het me dit jaar dan eindelijk om hem ervan te overtuigen dat het zonder kast echt een stuk beter was. Jeej!

Op tafel ligt alle zooi die we nog een nieuw plekje moeten geven πŸ™‚

Op Marktplaats ermee

De kast werd op marktplaats gezet en waar ik in het begin dacht dat niemand het ding zou willen, bleek er toch meer animo voor te zijn dan ik dacht. Sterker nog, toen er op een gegeven moment een stel naar de kast kwam kijken, namen ze hem, totaal onverwachts, ook meteen mee! Wat een feest!

En nu?

En nu? Nu hebben we dus een enorme lege muur in de woonkamer, heerlijk! We zijn nog druk bezig met alle spullen die uit de kast zijn gekomen een nieuwe plek te geven en ondertussen draaien mijn hersenen overuren want er moet natuurlijk ook nog even bedacht worden wat ik dan op die plek wil. Wil ik een grote ronde eettafel of ga ik toch voor een lang werkblad voor de kinderen met twee bakken om spullen in op te bergen?

Pinterest wordt mijn beste vriend!

Ik ben er nog niet helemaal over uit. Wat ik wel weet is dat ik niet overhaast ga kiezen. Komende weken (en misschien wel maanden) is Pinterest mijn beste vriend en dan komt er vast binnenkort een moment dat ik het perfecte plaatje tegenkom. Enne, mocht jij nou een geweldig idee hebben, laat het me vooral weten. Want zelf ben ik niet bepaald een interieurstylist dus alle advies is welkom πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.