Hoe gaat het met Aukje?

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een update over Aukje heb geschreven. Nou schrijf ik sowieso wat minder over haar sinds ze op school zit, maar zo af en toe een update is nog wel leuk natuurlijk!

Eten & drinken

Toen Aukje nog een peuter was, at ze ontzettend slecht. Niet zozeer haar ontbijt of lunch, maar avondeten was altijd een ding. Dat is inmiddels gelukkig over. Ze lust nog lang niet alles, maar we kunnen een week lang elke dag een andere groentesoort eten. Ze houdt niet van buitenlandse gerechten en eet het liefste gebakken aardappels met wat vlees en groenten. Rauwe wortels zijn favoriet.

Fruit eet ze gelukkig ook graag. Ze is dol op aardbeien en druiven, blauwe bessen en appels en voor de afwisseling soms mandarijnen en bananen. Na schooltijd mag ze altijd iets lekkers uitkiezen en op dit moment zijn lolly’s helemaal in trek.

Aukje lust geen melk, dus bij het ontbijt drinkt ze water. In haar schoolbekers doe ik ranja en na schooltijd drinkt ze boomfruit of ranja. In het weekend drinkt Aukje graag Icetea green.

Slapen

Aukje is net haar vader 😉 Zodra we haar in bed leggen is ze vertrokken. Het streven is om haar om 19.00 uur in bed te leggen, maar soms loopt het een beetje uit. Op schooldagen is 19.30 uur echt de uiterlijke bedtijd, maar meestal zitten we hier ruim voor. ’s Ochtends wordt ze echt op wisselende tijden wakker. Ik denk dat 06.45 uur wel redelijk gemiddeld is. Heel af en toe doet Aukje nog een kort middagdutje op de bank of in de auto.

School

Waar Aukje vorig jaar nog enorm aan school moest wennen, gaat ze nu met plezier naar school. Ze is dol op haar juf, kreeg vorige week een prachtig rapport mee naar huis en heeft het meestal naar haar zin. Tekenen is haar favoriete bezigheid op school en toen ze laatst een soort spreekbeurt mocht houden stond ze al weken van tevoren te trappelen van ongeduld. Hopelijk blijft dat zo!

Zwemmen

Sinds drie weken zit Aukje op zwemles. Zoals met alle nieuwe dingen, moet Aukje hier ook even aan wennen. Ze vindt het spannend en gaat tot nu toe elke week met tegenzin er naartoe. Maar na drie zwemlessen heeft ze al drie van de tien punten van het eerste badje behaald dus volgens mij mogen we niet klagen.

Eigen smaak

Aukje begint ook steeds meer haar eigen smaak te krijgen en dat is natuurlijk alleen maar goed, al moet ik er wel een beetje aan wennen haha. Zo gingen we gisteren nieuwe sneakers kopen en kan ik dat echt niet meer doen zonder Aukje mee te nemen. Ze weet wat ze wil en dat komt helaas niet altijd overeen met wat ik wil… In het weekend mag ze haar eigen kleren meestal uitkiezen en door de weeks doe ik het, maar ik ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat ze dat ook zelf wil gaan doen.

Speelgoed

Aukje speelt het liefste buiten, super fijn! De trampoline is favoriet en daarnaast schommelt ze graag. Verder vindt Aukje het leuk om vadertje en moedertje te spelen, houdt ze van gezelschapsspellen en is ze dol op knutselen en bakken. De L.O.L. poppetjes blijven ook leuk, zeker in combinatie met het barbiehuis. Als ze de kans krijgt helpt ze mee op de Hoeve of wil ze lekker buiten fietsen. Alleen dit kan helaas niet altijd.

Grote zus

Tot slot is Aukje een ontzettende lieve grote zus. Ze helpt Emmi, neemt het voor haar op, doet dingen voor haar en let op als ik bijvoorbeeld even naar de wc ga. Natuurlijk is ze ook weleens de jaloerse grote zus, die ook wil wat Emmi doet, maar dat lijkt me niet meer dan normaal.

Volgens mij heb ik wel zo’n beetje alles genoemd. Ben ik nog iets vergeten of wil je graag nog iets anders van Aukje weten, dan hoor ik het graag en kom ik erop terug!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.