Hoe ik worstel met mijn werk

“Vind je dit nou leuker dan werken?” Uhm, nou volgens mij bèn ik aan het werk, dacht ik nog. Ik begreep natuurlijk wel wat meneer bedoelde, ik ben geen juf meer en sta mensen op een terras te bedienen. Maar nee, dat was niet wat ik voor ogen had toen ik stopte op school…

Toen ik stopte in het onderwijs wist ik heel goed wat ik wilde. Ik zou dezelfde werkdagen aanhouden en me tijdens die twee dagen focussen op mijn uit de hand gelopen hobby’s; bloggen en fotografie. Op rustigere momenten kon ik thuis op de Hoeve aan de slag, zodat ik niet stil zou hoeven zitten en ik wel gewoon geld zou blijven verdienen. Klinkt best goed toch? Maar in de praktijk gaat het er eigenlijk heel anders aan toe.

De afgelopen maanden was het druk op de Hoeve. Zo druk dat ik bijna alle weken gewoon op de Hoeve heb gewerkt en ik dus niet aan mijn blog of fotografie toe kwam. Op zich niet zo erg natuurlijk, want werken is geld verdienen en als ik niet werk verdien ik natuurlijk ook niks. Maar mijn plan was om meer tijd in mijn blog te steken, zodat ik daar ook meer mee zou kunnen verdienen. Dat is dus niet gelukt. Sterker nog, voor mijn gevoel heb ik het nog nooit zo druk gehad!

En dus heb ik nog steeds geen voorraad blogs opgebouwd, zit ik nog steeds elke avond te bloggen voor de dag erna, kom ik nog steeds niet toe aan die enorme to do lijst voor mijn blog, beantwoord ik mailtjes veel later dan eigenlijk zou moeten en is er nog geen bal veranderd ten opzichte van een paar maanden geleden haha.

Maar er is minder goed weer voorspeld. Dus wie weet kan ik dan volgende week eens eindelijk een hele dag aan mijn blog besteden. Of misschien wel twee. Lekker op mijn gemak aan de keukentafel alle opdrachten wegwerken, foto’s maken, mailtjes beantwoorden en aan die oneindige to do lijst beginnen. En hopelijk sta ik over een half jaar dan echt waar ik zou willen staan, dat ik met mijn blog en fotografie een fijn salaris kan verdienen en ik ook regelmatig een avondje vrij heb en gewoon lekker een filmpje kan kijken. Wie weet…

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.