Houd jij rekening met een ander? #2

“Mama het stinkt hier.” Ik kijk om me heen en zie dat aan de tafel naast ons een vrouw haar nagels zit te lakken. Beetje remover voor de overtollige nagellak en de geur van zowel de nagellak als de remover drong ondertussen langzaam maar zeker bij steeds meer mensen naar binnen. Ik begrijp dat nooit zo goed, waarom is het zo moeilijk om een beetje rekening te houden met anderen?

Deze week waren we gezellig een dagje bij een vriendin en haar gezin op bezoek op de camping. Nou kom ik al een aantal jaar niet meer op de camping, dus ik was even vergeten hoe het er daar ook alweer aan toe gaat. Op een gegeven moment liepen we voorbij een caravan waar de hele familie buiten zat, inclusief muziek. Nou is dat nog niet zo gek op een camping, behalve dan dat de muziek zo hard stond dat het hele veldje mee kon genieten. En als het nou een gezellig achtergrondmuziekje was, maar ook dat nog niet. Het waren echte Duitse hits, prachtig. Is dat iets wat bij het campingleven hoort, of hadden die mensen zich best wat aan mogen passen en wat meer rekening mogen houden met de anderen?

Nog een voorbeeld. Wij hebben een speelboerderij aan huis. Bij de boerderij zit ook een terras met een speelweide. Soms is het al moeilijk om mensen duidelijk te maken dat we geen glaswerk op het veld willen hebben (je moet er niet aan denken als er een glas kapot gaat, waar al die kleine blote kindervoetjes lopen) maar laatst liep er ook een meneer te roken in de speelweide. Hetzelfde zag ik deze week in de speeltuin van Hans en Grietje (in Zeewolde). Daar liep iemand te roken tussen de spelende kinderen. Ik vind dat eerlijk gezegd een beetje vreemd, ik heb niks tegen rokende mensen hoor, maar tussen de spelende kinderen vind ik nou niet helemaal nodig.

Op datzelfde terras stond het vol met bordjes dat het niet was toegestaan om zelf meegebrachte etenswaren te nuttigen. Je kan de bordjes echt niet missen, want ze staan al vanaf de parkeerplaats overal. Komt er naast ons een volwassen man met een boterham in zijn hand. Ik begrijp dat niet. Het staat echt duidelijk aangegeven, waarom doe je het dan toch? En kom nou niet aan met allergieën of wat dan ook, want dat heb ik zelf ook en dan kan je nog rekening houden met de zaak waar je bent toch? Dan eet je de boterham maar even buiten het terras op toch?

Ik weet het, ik schreef er al twee keer eerder over maar ik blijf het dus gewoon niet begrijpen. Waarom houden we toch niet wat meer rekening met elkaar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.