Wanneer komt de volgende?

“Hoeveel kamers zijn er nog vrij bij jullie?” Meteen toen ik de vraag hoorde wist ik waar hij op doelde. Ik antwoordde dus ook snel dat alle kamers bezet waren en dat ik mijn washok echt niet op ga offeren voor nog een kindje. Maar je wilt echt niet weten hoeveel mensen me zo’n soort vraag al hebben gesteld…

Zodra je getrouwd bent begint het. Mensen om je heen beginnen te vragen of je al zwanger bent. Het liefste voelen ze meteen even aan je buik om de woorden wat kracht bij te zetten. Nou hebben wij hier zelf niet zo’n last van gehad, omdat wij meteen een maand op huwelijksreis gingen en ik hartstikke zwanger terugkwam. Ik was alle nieuwsgierige aagjes gewoon voor 😉 Maar zodra je baby dan een maand of zes is beginnen ze weer. “En, wanneer komt de tweede?”

Ik kon me er nooit zo aan storen, eerlijk gezegd. Aukje was (zacht gezegd) niet de makkelijkste baby en toen we op haar eerste verjaardag een grote aankondiging*  gingen doen moest ik alleen maar lachen om alle mensen die dachten dat ik weer zwanger was. Ik moest er namelijk niet aan denken! Ik had mijn handen nog vol aan mijn kersverse dreumes en had voorlopig nog geen tijd voor een tweede. Dus dat antwoordde ik ook steevast wanneer de zoveelste ernaar vroeg. We waren er nog niet aan toe. Ik vroeg me overigens wel af waar iedereen zich toch mee bemoeide, maar echt last had ik er gelukkig niet van.

En toen werd Aukje ouder. Ouder en makkelijker. En rond haar tweede verjaardag wist ik het zeker, ik wilde graag een tweede kindje. Maar Maikel nog niet, dus dat was nog wel een dingetje. In het begin had ik er nog niet zo’n moeite mee, omdat ik dacht dat Maikel nog wel van mening zou veranderen. Maar hoe meer mensen ernaar vroegen (wat is dat toch dat mensen daar maar naar blijven vragen?) hoe moeilijker ik het vond. Want inmiddels wilde ik niks liever dan een tweede kindje en Maikel wilde dat eigenlijk (nog) niet. En dan is het ontzettend moeilijk om die vraag steeds maar weer te krijgen.

Inmiddels zijn we weer wat jaren verder en hebben we dus wel twee prachtige dochters. En hoewel ik er nooit een geheim van heb gemaakt dat ik helemaal gelukkig ben met onze twee meiden en dat er hier dus ook geen derde kindje bij komt, blijven mensen toch die vraag maar stellen. Dus voor alle nieuwsgierige aagjes, bemoeierige mensjes en brutale vragenstellers 😉 nee, er komt geen derde kindje. Wij zijn compleet met z’n vieren, er zijn geen kamers meer vrij en ik heb al helemaal geen handen meer vrij haha.

*O ja en over die grote aankondiging op Aukjes eerste verjaardag, die hadden we natuurlijk wel een beetje geschreven richting zwangerschap. Even de vermoedens lekker aanwakkeren. Maar nee, geen babynieuws, Maikel werd dat jaar prins carnaval dus geen tijd voor een nieuwe baby 😉

Liefs Charlotte

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.