Wat ik mis op zondag

“Hoi met mij, hebben jullie al plannen vanmiddag?” Ik kijk Maikel aan en we weten eigenlijk het antwoord al op de volgende vraag. Een uur later zitten we bij vrienden in de tuin, spelen de kinderen in het zwembad en zitten wij met een drankje rondom de barbecue… Maar helaas, zo gaat het niet bij ons…

De supermarkten liggen vol met barbecue pakketten, op de radio wordt er volop reclame gemaakt en als je door een willekeurige wijk loopt dan ruik je op elke hoek wel een andere barbecue. Met dit heerlijke zomerse weer zit Nederland massaal aan de barbecue, en dat vind ik zo gezellig!

Maar helaas horen we zelf niet bij dat barbecueënde deel van Nederland. Op zondag moet Maikel namelijk altijd werken en tegen de tijd dat hij klaar is liggen de kinderen alweer in bed. Niet echt ideaal voor een barbecue met vrienden dus. Nou wonen we ook net wat buiten het babyfoon bereik dus dat is helaas ook geen optie. Maar wat zijn er toch al veel zondagen geweest dat ik daar stiekem van heb gebaald.

Ook ben ik altijd een beetje jaloers als ik van die fijne zondagse familiekiekjes voorbij zie komen. Lekker met het gezin gaan wandelen en picknicken in het park. Of een dagje zwemmen met z’n allen, een boswandeling of gewoon naar een indoor speeltuin. Voor ons op zondag geen familiedagen helaas. Nou is Maikel natuurlijk wel gewoon op maandag vrij in plaats van op zondag, maar dan moet Aukje weer naar school en daarnaast is er ontzettend weinig open op maandag.

Het lijkt me zo gezellig als je op zondagmiddag spontaan wat vrienden of buren kunt bellen en je een uur later met z’n allen in de tuin zit. Hoewel ik graag mijn afspraken plan, ben ik ook ontzettend gek op dit soort spontane dates. Maar goed, die zijn voor ons dus helaas niet weggelegd. En dus plof ik op zondag gezellig bij de familie op het terras neer, spelen de kinderen lekker in de speeltuin en hebben we uiteindelijk allemaal toch ook een hele gezellige zondag. Alleen wel zonder Maikel, die zwaait hooguit een paar keer vanuit de keuken naar ons 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.