Zo vierden wij Sinterklaas

pakjesavond

Nee het is geen typfout, vierden inderdaad. We hebben Sinterklaas namelijk al gevierd, dus heeft de Goedheiligman morgen extra tijd om naar jullie allemaal te gaan 😉 Zo zag onze pakjesavond eruit…

Uit betrouwbare bronnen had ik vernomen dat Sinterklaas dit jaar al op zaterdag 1 december een bezoekje aan ons huis zou brengen. Rond 15.30 uur nam ik de kinderen mee naar de Hoeve, zodat ze even thuis weg waren. Niet veel later kwamen namelijk mijn ouders, opa en oma, oom en tante en zus en schoonbroer met allemaal cadeautjes. We dronken wat, snoepten wat en spontaan ontstond het idee om liedjes te gaan zingen 😉 We zongen uit volle borst, totdat er ineens hard op de ramen werd geklopt (dank je wel Simone 😉 ) Snel ging Aukje kijken en daar lag post van Sinterklaas, een videoboodschap.

Snel gingen we met de video en de rest van de familie naar huis, om de video te bekijken. Aukjes snoetje toen ze zag dat ze in het grote boek stond, onbetaalbaar! Nadat ze met open mond de video had bekeken, vertelde Sinterklaas dat de cadeautjes in de tuin stonden. Aukje vloog naar het raam, deed de gordijnen open en ze stonden er echt!! Van enthousiasme begon ze te springen en snel haalden we alles naar binnen.

Na een paar rondes (om de beurt voor iedereen een cadeautje, dus ook voor de grote mensen) was het tijd om te gaan eten. Even een lekker soepje met wat brood en lekkere smeersels. Na het eten konden we er weer tegenaan! We gingen verder met de cadeaus en op een gegeven moment ging Emmi naar bed. Aukje mocht nog lekker even opblijven. Toen alle cadeaus waren uitgepakt en alle gedichten voorgelezen, was het voor Aukje ook bedtijd. Ze viel ook bijna in slaap dus nadat beide meisjes lekker in bed lagen kletsen we met de volwassenen nog na onder het genot van wat hapjes en drankjes. Rond 23.30 uur konden we dan zelf ook lekker naar bed, na een ontzettend gezellige middag en avond!

Zondag hebben we de hele dag met alle nieuwe dingen gespeeld en maandag was het tijd voor de tweede pakjesavond, bij de andere opa en oma. Wederom rond 15.30 uur vertrokken we en nadat we weer wat hadden gesnoept en gedronken was het weer tijd voor Sinterklaasliedjes. En ja hoor, weer stonden er cadeautjes voor de deur! Wat een bofkonten toch! Dit keer ging het uitpakken wat sneller en nadat alle cadeautjes uit waren gepakt was het tijd om wat te eten.

Moe maar voldaan gingen we na het eten naar huis. Snel naar bed, want vandaag moet Aukje weer naar school waar ze voor de laatste keer dit jaar Sinterklaas gaat zien. en dan mag ze woensdag nog één keer haar schoen zetten en dan zit het er weer op voor dit jaar. Helemaal prima ook, want ze zijn weer genoeg verwend voor een heel jaar haha.

Voor iedereen die morgen pakjesavond viert, heel veel plezier!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.