Review: Olala nachtlampjes *

olala nachtlampjes

“Mama, blijf je boven? En laat je de deur open? En laat je de lamp aan?” Regelmatig stelt Emmi dezelfde vragen weer opnieuw. Ze vindt het gewoon niet zo fijn om in een dichte, donkere slaapkamer te zijn. Maar tegenwoordig neemt ze een schattig, lichtgevend vriendje mee naar bed…

Bang in het donker

Het gaan een beetje op en neer bij onze meiden, de ene keer zijn ze bang in het donker en de andere keer geven ze er niks om. Nou kreeg Emmi een tijd terug al een hele schattige slaaptrainer/wekker, waar ook een soort nachtlampje in zit, maar het was nog niet genoeg. Er moest ook nog een nachtlampje aan en het licht op de gang moest aanblijven. Ook Aukje vindt het fijner met een klein lampje op haar kamer en dus heeft zij al een tijdje een (saai) stopcontactlampje.

olala nachtlampjes

Olala nachtlampjes

Maar inmiddels is het saaie stopcontactlampje vervangen, net zoals het extra lampje van Emmi. We hebben tegenwoordig namelijk drie schattige, lichtgevende konijntjes. Emmi neemt er elke avond eentje mee naar bed, bij Aukje staat er een op het nachtkastje en dan staat er nog eentje op de gang, ideaal voor als Aukje ’s nachts naar het toilet moet.

olala nachtlampjes

Hoe werkt het?

Het allerfijnste aan de lampjes is dat ze zowel snoerloos als batterijloos zijn. Je zet de drie konijntjes overdag op het oplaadstation (al zijn ze binnen drie uur opgeladen dus ze hoeven er niet eens de hele dag op te staan) en zo geven ze de hele nacht (12 uur lang) licht. Ideaal toch?! Zodra je de konijntjes op het station zet, geven ze een zwak rood licht, daaraan zie je dat ze worden opgeladen. Zijn de konijntjes opgeladen? Dan worden ze groen van kleur. Zodra je ze van het plateau afhaalt, gaan ze meteen branden. Je kan ze overigens ook zelf weer uitzetten, door even aan de onderkant te drukken, maar er zitten dus helemaal geen gekke pinnetjes of klepjes aan waardoor ze helemaal veilig zijn voor de kids.

lichtpad

Verschillende mogelijkheden

Doordat de konijntjes met z’n drieën zijn, kan je er verschillende dingen mee doen. Je kan een konijntje op elke kinderkamer zetten, gewoon als nachtlampje. De lampjes zijn fel genoeg om eventueel een luier bij te verschonen, of een verhaaltje bij te lezen. Ook kan je ervoor kiezen om een lichtpad over de gang te maken, zodat de kinderen de weg naar de badkamer (of jouw slaapkamer) zien. Of je zet juist één lampje op de kamer, eentje op de gang en eentje op het toilet. Mogelijkheden genoeg en ik denk dat je zelf even moet kijken wat bij jou, jouw huis en jouw kinderen past.

Aanrader

Wat mij betreft zijn de Olala nachtlampjes een ontzettende aanrader. De meisjes vinden de konijntjes leuk, ze geven voldoende licht maar tegelijkertijd ook niet teveel en ze zijn veilig voor de kinderen. En extra bijkomend voordeel, wil je ’s avonds even bij de kindjes kijken als ze slapen, maar worden ze wakker als je de lamp aan doet? Houd dan het konijntje in de buurt en je ziet jouw schatje(s) nog even voordat je naar bed toe gaat.

De Olala nachtlampjes kosten € 49,95 (compleet) en je koopt ze bij de Kleine Giraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.