Sportupdate: van eGym naar groepslessen

Ik hoor het mezelf nog zeggen “Ik begin het sporten zowaar leuk te vinden”. Maar ik juichte te vroeg, want het ging me ineens tegen staan en dus zette ik mijn abonnement in een opwelling om, van eGym naar groepslessen…

Twee keer per week sporten

Van een gruwelijke hekel hebben aan sporten, naar twee keer per week naar de sportschool. Ik was echt zo’n beetje de minst sportieve vrouw die je je maar voor kon stellen, totdat ik een jaar geleden ineens een abonnement in de sportschool afsloot zonder dat ik er erg in had. Ik liet me niet kennen en ging braaf elke week twee keer sporten. Lukte me dat een week niet, dan ging ik de week ervoor of erna drie keer om te compenseren.

Vooruitgang

Al snel merkte ik vooruitgang, in mijn resultaten maar ook aan mijn lijf. Ik ging zowel letterlijk als figuurlijk beter in mijn vel zitten en begon het sporten steeds leuker te vinden. Tot een paar weken geleden. Ineens was ik de eGym beu. Dat stomme balletje maar volgen, elke zes trainingen een nieuw programma, die stomme krachtmetingen, ik was het beu.

XCore en ClubJoy Power

Ik wilde wel blijven sporten, vanwege de goede en fijne resultaten en dus begon ik met het volgen van groepslessen. Het nadeel ten opzichte van de eGym is dat ik nu wel aan tijden gebonden zit, de eGym kon ik doen wanneer ik maar wilde, groepslessen zijn een paar keer per week in de ochtend of in de avond. Het kost wat planning, maar gelukkig lukt het me tot nu toe redelijk om twee verschillende lessen per week te volgen, de XCore en de ClubJoy Power.

Power

Ik vind de Power les tot nu toe het fijnste, al heb ik het tijdens de les soms wel ontzettend zwaar. Ik ben nog zoekende in de gewichten, welke kilo’s doe ik aan de halter en wanneer maak ik het zwaarder of juist lichter, maar ik ga er vanuit dat dat vanzelf beter wordt. Na elke les ben ik gegarandeerd van spierpijn en afgelopen les kreeg ik tijdens een oefening zelfs lichtere gewichten van de instructrice omdat ik mijn armen niet meer omhoog kreeg, oeps! Ik heb wel al gemerkt dat er verschil zit in wie de les geeft, maar ondanks dat ik soms even een herhaling oversla omdat ik echt kapot ben vind ik dit tot nu toe wel de fijnste les.

XCore

Naast de Power probeer ik ook één keer per week een les XCore te plannen, zodat ik beiden lessen elke week volg. Bij XCore heb ik het wat minder zwaar, waardoor ik achteraf ook wat minder het idee heb dat ik gesport heb. Misschien komt dat doordat ik nog moet wennen en de bewegingen nog wat beter uit moet leren voeren of omdat ik deze les pas twee of drie keer heb gedaan? Maar ik blijf voorlopig gewoon met deze les meedoen, wie weet wordt het nog beter.

Nieuwe release

Van beiden lessen begint volgende week een nieuwe release, waarbij we dus met de hele groep een compleet nieuwe les gaan doen. Voor mij wel fijn, want nu kwam ik als nieuweling in een groep die al weken met dezelfde oefeningen bezig zijn en dus weten wat ze doen. Nu beginnen we dadelijk allemaal opnieuw en sta ik hopelijk niet als enige te klungelen haha.

Het meest ideaal

Het liefste zou ik eigenlijk één keer per week twee rondjes eGym doen en één keer een groepsles Power. Helaas is het bij de sportschool zo dat je voor een bepaald bedrag of het één, of het ander kunt doen. Ik kan deze twee wel combineren maar dan betaal ik dus ook dubbel en dat vind ik dan weer niet helemaal nodig. Voorlopig blijf ik dus even bij de groepslessen en over een tijdje zien we wel weer verder. Misschien moet ik wel gewoon elk half jaar afwisselen om het leuk te houden, voor zover sporten leuk kan zijn dan natuurlijk… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.