Aukjes kapsels #2

20150514_151845 [800x600]

Ik liet al eerder wat van Aukjes kapsels zien. Inmiddels hebben we weer wat meer geprobeerd en daarom heb ik vandaag dus vier nieuwe kapsels om te showen. 

Op de eerste foto heb ik eerst gewoon twee staartjes gemaakt. Deze heb ik omhoog vastgezet met twee kleine klemmetjes. Geeft een schattig effect! Niet altijd even praktisch, want wanneer ik haar bijvoorbeeld wil verschonen dan ligt ze op de klemmetjes en dat ligt natuurlijk niet zo fijn.

20150802_085100Simpel maar altijd leuk, twee staartjes. Toen Aukjes haar net begon te groeien maakte ik eigenlijk altijd twee staartjes. Nu is Aukjes haar inmiddels al een stuk langer, maar nog steeds vind ik twee staartjes erg schattig staan. Een nadeel vind ik wel dat het uitzakt zodra ze in de auto of in de wandelwagen zit. Daarom maak ik eigenlijk alleen maar twee staartjes als ik weet dat we nergens naartoe hoeven of als we er bijvoorbeeld wandelend of op de fiets naartoe gaan. Dan leunt haar hoofd nergens tegenaan en blijven de staartjes in model (ijdel van mij hè 😉 )20150728_083650Wat een stuk beter blijft zitten als je ergens naartoe gaat, zijn twee vlechtjes. Toen we bijvoorbeeld een dagje naar de Efteling gingen, wilde ik graag dat Aukjes haar de hele dag redelijk in model zou blijven zitten. Dan zou ze namelijk de hele dag leuk op de foto’s staan (ja ik weet het, ik ben erg 🙂 ) en kon ze gewoon lekker slapen wanneer ze wilde, zonder dat ze tegen vervelende speldjes of staartjes aan zou liggen. Omdat het haar van Aukje nog niet overal even lang is, vind ik het moeilijk om twee invlechten te maken, daarop bedacht ik dit kapsel. Bovenop maakte in twee kleine invlechten. Elastiekje erin en vanaf dat punt maakte ik twee gewone vlechtjes. Blijft goed zitten, en is niet vervelend voor als je kindje wil gaan slapen, aanrader voor dagjes weg dus!20150730_090614Een variant hierop is een staartje in plaats van een vlechtje onderaan. Ook erg leuk! Ik deed er bij beide kapsels nog een leuk vlindertje in dat bij haar kleding paste en ze kon weer knap de deur uit.

Hebben jullie nog tips voor leuke kapsels die we kunnen uitproberen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.