Aukjes favorieten: 5 leuke films voor peuters

films voor peutersVandaag heb ik een serie van drie blogjes klaarstaan. Drie keer Aukjes favorieten. En dan de minder pedagogisch verantwoorde favorieten 😉 , namelijk leuke apps voor je peuter, leuke films voor je peuter en leuke tv programma’s voor je peuter. Vanochtend kwamen de apps aan bod, nu zijn de leukste films voor je peuter aan de beurt.

“Let it go, let it go-oo” Elke ouder weet waarschijnlijk meteen over welke film ik het nu heb, Frozen. Maar helaas, hier geen Frozen fan in huis. En omdat het op regenachtige dagen ook wel eens lekker is om gewoon lekker samen een filmpje te kijken, zocht ik een paar leuke films voor peuters uit. Dit zijn Aukjes favorieten.

  1. Pooh’s lollifanten film. Met stip op nummer 1. Als Aukje televisie wil kijken dan vraagt ze “ojiefantje?” En dan snap ik natuurlijk meteen 😉 dat ze deze film bedoelt. Een super gezellige familiefilm die je zelf ook gerust een keertje mee kan kijken.
  2. Sprookjesboom de film. Aukje vindt de afleveringen van de Sprookjesboom erg leuk. Toen we in de Efteling waren vond ze het geweldig om de sprookjesboom daar in het echt te zien staan en we kregen haar daar maar nauwelijks bij vandaan. De film van de Sprookjesboom is dan ook één van Aukjes favorieten.
  3. Dombo. Tja, onze peuter vindt olifantjes gewoon erg leuk haha. En ik moet eerlijk bekennen dat ik vroeger ook ontzettend fan was van deze film. Zo moeder zo dochter zullen we maar zeggen…
  4. Mega Mindy. Sinds kort vindt Aukje Mega Mindy ook erg leuk om naar te kijken. Sowieso begint ze filmpjes met echte acteurs nu wel interessant te vinden, dus studio 100 zal hier in huis voortaan wel vaker aanstaan denk ik.
  5. En bij deze film smokkel ik even, want deze film heeft Aukje nog helemaal niet gezien, maar ik weet zeker dat ze hem geweldig zou vinden; Woezel en Pip, op zoek naar de sloddervos. Ik vind Aukje nog net wat te jong om mee naar de bioscoop te nemen, dus zodra ik er een dvd van kan bemachtigen dan zal ik dat zeker doen. Geheid dat dit één van haar favorieten gaat worden!

Net zoals bij de tablet, hebben wij in huis ook regels over de televisie. Hij staat hier wel dagelijks aan, maar niet de hele dag. We proberen het zoveel mogelijk te beperken tot ’s ochtends eventjes en ’s avonds na het eten eventueel nog eventjes. Alhoewel hij ’s avonds vaker niet dan wel aanstaat. De ene keer kijkt Aukje net wat langer televisie dan de andere keer.

Welke films zijn zijn bij jouw kind(eren) favoriet?

P.S. 12.00 uur komt 3 van deze serie online; leuke tv programma’s voor je peuter. Heb je deel 1 (leuke apps voor peuters) vanochtend ook al gezien?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.