Aukjes favorieten: 5 leuke tv programma’s voor peuters

tv programma's voor peutersVandaag heb ik een serie van drie blogjes klaarstaan. Drie keer Aukjes favorieten. En dan de minder pedagogisch verantwoorde favorieten 😉 , namelijk leuke apps voor je peuter, leuke films voor je peuter en leuke tv programma’s voor je peuter. Nu is de laatste aan de beurt, 5 keer leuke tv programma’s voor peuters…

In het artikel van 10.00 uur zei ik het al, Aukje mag elke dag even naar de televisie kijken. We hebben echt wel regels en hij staat heus niet de hele dag aan, maar ik vind dat het geen kwaad kan als ze af en toe even naar de televisie kijkt. Zo in het afgelopen jaar (want daarvoor keek ze eigenlijk nog geen televisie) heeft Aukje al heel wat verschillende favoriete programma’s gehad, zoals Woezel en Pip, Bumba, het zandkasteel en Jokie, maar inmiddels ziet haar top 5 er wel wat anders uit.

  1. Aap Poot Pies. Een super leuk programma over de dierentuin waarvan ik het echt heel erg jammer vind dat dit niet meer uitgezonden wordt. En dat er maar een paar afleveringen van gemaakt zijn. Gelukkig heb ik er per ongeluk ooit twee opgenomen, dus die kennen we nu zo’n beetje uit ons hoofd 😉
  2. Thomas de stoomlocomotief. Je zou zeggen dat dit meer iets voor jongetjes is, nou niet dus, Aukje vindt het erg leuk!
  3. Mega Mindy. Ik noemde het vanochtend ook al even op bij de films, Aukje vindt dit pas sinds kort leuk, maar het hoort nu al bij haar favorieten. Prinsessia wordt trouwens ook steeds interessanter. Deze programma’s komen geloof ik een beetje in de plaats van de andere studio 100 filmpjes zoals Bumba en Maya de bij (maar Bumba blijft wel een van de favorieten helaas)
  4. Bibaboerderij. Dieren zijn leuk! En als deze dieren dan ook nog eens kunnen praten en spelen dan is dat natuurlijk helemaal een feestje.
  5. En als laatste Ernst, Bobbie en de rest, nog zo’n programma met echte acteurs. Toch grappig dat ze dat ineens leuk begint te vinden.

Naast deze vijf favorieten is Sesamstraat echt een programma dat Aukje met vlagen leuk vindt. De ene keer kan ze er geboeid naar gaan zitten kijken en de andere keer interesseert het haar helemaal niks. En deze top vijf kan ook over twee weken weer helemaal anders zijn. Ik merk wel dat ze de laatste tijd Telekids leuker vindt dan Zappelin. En ik moet eigenlijk toegeven dat ik dit wel met haar eens ben…

Weke televisieprogramma’s zijn bij jouw kind(eren) favoriet?

P.S. Heb je deel 1 (leuke apps voor peuters) en deel 2 (leuke films voor peuters) vanochtend ook al gezien?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.