Uittip: Cats de musical

cats de musical

Gisteren mocht ik samen met mijn moeder naar Cats de Musical. We vertrokken al op tijd richting Rotterdam, zodat we ook nog even een hapje konden eten voordat de musical zou beginnen. Misschien heb je het op Instagram al voorbij zien komen, maar wat hebben we enorm genoten!

De Londense West End show Cats trok al eerder in meer dan 20 verschillende landen, ruim 81 miljoen mensen. Nu is de musical, inclusief de complete Londense cast, naar Nederland gekomen. Ze zijn slechts acht weken in Nederland en wij hadden het geluk dat we hierbij mochten zijn. Ik ben dol op musicals, dus dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen!

Op naar Rotterdam

De musical begon om 20.00 uur dus we besloten om in Rotterdam een hapje te eten, zodat we niet zouden hoeven haasten. Op tijd in de trein en na een overstap naar de metro stapten we zo voor het Luxor Theater uit. Ideaal! We konden uit verschillende eetgelegenheden kiezen dus ook dat was fijn, zodat we niet eerst nog een stuk moesten lopen of rijden. Nadat we wat hadden gegeten en gedronken liepen we richting het theater.

Het Luxor theater

De aankomst was duidelijk, we zagen goed waar we naartoe moesten, er was een ruime garderobe en vriendelijk personeel. Nog even een fotootje, een plaspauze en we konden onze plaatsen opzoeken. We zaten lekker centraal, in het midden en niet te ver weg dus we hadden goed zicht. Het decor stond al klaar en was zichtbaar, wat vaak niet het geval is, dus we konden alvast bekijken wat er allemaal te zien was.

cats de musical

Engels

Toen was het zover, de musical begon. Het is een echte musical met zang en dans en zonder stukken tekst tussendoor. De liedjes zijn allemaal in het Engels, maar voor de mensen die moeite hebben met het verstaan is er ook een ondertiteling aanwezig. Of nou ja, eigenlijk was het een boventiteling, want het hing bovenaan het podium 😉 Ik heb zelf af en toe naar de ondertiteling gekeken, maar omdat er zoveel op het podium gebeurt was ik bang om iets te missen dus daar ben ik al snel mee opgehouden. De musical was zo ook goed te volgen.

Het verhaal

Het tijdloze verhaal raakt zowel jong als oud: het speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’- katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grizabella om herboren te worden…

cats de musical

Een verrassing in de pauze

De musical was prachtig en hoewel ik in het begin even moest zoeken naar het verhaal, werd het later duidelijk. We zaten er helemaal in toen het ineens pauze was. Langzaam liepen we achter de mensen aan naar buiten, totdat ik ineens zag dat er iemand het podium op ging om met een van de katten op de foto te gaan. Dat wilde ik ook! Dus we sloten achteraan in de rij en pakten ons moment. Super leuk dat dit geregeld werd! En doordat er niet al teveel aandacht aan werd gegeven, was het heel erg rustig omdat niet iedereen het in de gaten had. Maar wij gelukkig wel!

Wat vonden wij ervan?

Het was een prachtige musical en je kon wel merken dat het de Londense cast was. Iedereen zong even mooi en zuiver en de manier van bewegen was geweldig. De musical kreeg een extra dimensie doordat de “Cats” ook regelmatig door de zaal heen sluipen en ze je zo doordringend aan konden kijken zoals echte katten dat ook kunnen doen. Je kreeg er bijna een ongemakkelijk gevoel bij. Zo mooi hoe ze precies de manieren, bewegingen en blikken van katten na kunnen doen, echt heel erg knap! We hebben echt ontzettend genoten!

Overige info

De musical is nog tot en met 7 april te zien in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Van 9 tot en met 14 april in MartiniPlaza in Groningen en van 17 tot en met 22 april in het Chassé Theater in Breda. De musical duurt 2 uur en 20 minuten, inclusief pauze en tickets zijn te koop via de website van Cats de Musical.

Ben jij ook zo dol op musicals?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.