De mommy tag! 20 vragen over het moederschap

mommy tagIk las deze tag al een hele tijd geleden bij Kelly. Ik volgde haar site toen al dagelijks, maar had er zelf nog nooit aan gedacht om ook te gaan bloggen. Nu heb ik dus inmiddels mijn eigen blog en daarom vond ik het tijd om deze tag over te nemen. Dit zijn mijn antwoorden op de Mommy tag…

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Ik ben een werkende mama, maar ik werk maar heel weinig haha. Donderdag en vrijdag zijn mijn werkdagen op school. Ik geef les op een basisschool in Eindhoven, aan groep 3. Super leuk om te doen! Dan werk ik tussendoor nog wat uurtjes thuis mee maar dat doe ik eigenlijk altijd alleen als Aukje slaapt. Ik ben er dus eigenlijk 5 dagen voor Aukje en 2 dagen voor de kids in mijn klas 🙂 .

2. Zou je het anders willen?
Soms wel en soms niet. Nu nadert het einde van de zomervakantie en dan denk ik er echt wel eens aan hoe het zou zijn als ik niet meer op school zou werken. Ik vind de vakantie echt altijd heerlijk! Lekker alles op ons eigen tempo, Aukje niet weg hoeven brengen, samen leuke dingen doen, zo gezellig! En aan de andere kant weet ik ook dat ik het straks heerlijk vindt als ik weer lekker aan het werk ben na de vakantie. Het lesgeven, de kinderen, het contact met collega’s en ouders, het uitzoeken van leuke dingen voor in de klas, super leuk allemaal. Dus voorlopig houden we het lekker zo 🙂 .

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
Ja altijd. Deze vraag had ik al toegelicht bij de Loedermoeder tag

4. De beste aankoop voor je kindje?
De beste praktische aankoop was de kinderstoel denk ik. Die gebruik je stiekem toch erg vaak. Wij hebben de Stokke Tripp Trapp. De beste leuke aankoop was denk ik haar driewieler. Nu ik zit typ bedenk ik me dat we die er morgen wel weer eens bij kunnen pakken 🙂 ritje naar de supermarkt…

5. Hoeveel kinderen wens je?
Wij hebben altijd gezegd dat we twee kinderen willen. We hebben ook altijd gezegd dat ongeveer twee jaar ertussen leuk zou zijn, maar dat halen we al niet meer haha.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
In principe één keer per maand. Ik werk één zondag in de maand thuis mee en omdat ik dan al ’s ochtends begin, brengen we Aukje de avond van tevoren naar mijn ouders om te logeren. Daar maken we meestal meteen gebruik van om lekker samen uit eten te gaan of iets dergelijks. Toevallig zijn we laatst ook een keer een hele dag samen weg geweest. Dat was lang geleden, en erg leuk!

7. Favoriete bezigheid van je kindje?
Rennen, dansen, buiten spelen, van de glijbaan glijden, kleuren, verven, mijn keukenkastje leeg halen, bouwen met Duplo… Genoeg om op te noemen haha 🙂 .

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Poeh, dat is alweer even geleden… vast wel, maar ik kan het me nu niet meer herinneren.

9. Het favoriete eten van je kindje?
Fruit is echt favoriet. Vers fruit en knijpfruit. Qua avondeten vindt ze stamppot het lekkerste, maar Noodels hebben een goede tweede plaats.

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Nee, we hadden al een auto waar we makkelijk met het gezin in passen. Een mitsubishi space star.autosleutel11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Wij hebben geen weegschaal! Haha, heel handig. Ik pas nog in dezelfde kleding, dus het zal wel meevallen, maar ik merk dat ik wel wat meer vetjes op mijn buik en billen heb dan voorheen…

12. Wat is je droom vakantie met kids?
Zon, zee, strand! En zwembad haha. Waar maakt me niet zoveel uit, als het maar lekker weer is en kindvriendelijk.

13. En je droom vakantie zonder kids?
Zelfde verhaal haha. Zon, zee, strand alleen dan nog met veel uit eten en terrasjes erbij 🙂 .

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Best wel veel, je kan minder vaak spontane dingen doen met vrienden bijvoorbeeld, je moet altijd eerst oppas regelen. Ik merk dat alle clichés ook echt waar zijn, je voelt een onvoorwaardelijke liefde en je wilt je kind echt beschermen tegen alles! Maar dan kan niet altijd… Er zijn in ieder geval een hoop gevoelens bij gekomen haha. Ook ben ik wat assertiever geworden (dat kan mijn zus erg waarderen 🙂 ).

15. Mijn hart smelt als ik
Aukje zie die haar twee armpjes naar me uitstrekt, om haar hoofdje vervolgens in mijn nek te leggen en me dan kusjes gaat geven, zucht, liefde…

16. Waar shop jij de leukste kinderkleren?
Ot en Sien, V&D, Hema, H&M, Zeeman en laatst voor het eerst bij Primark.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
CC cream van oil of olaz en mascara. Als ik weet dat ik gewoon thuis blijf of alleen maar boodschappen hoef te doen dan neem ik daar vaak niet eens de moeite voor…

18. A-merk of huismerk?
Beiden. Ligt er een beetje aan om wat voor artikel het gaat. Ik heb zowel Kruidvat huismerk luiers als Pampers. Doekjes gewoon van huismerk, maar tandpasta bijvoorbeeld van Elmex.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?
Ja. Ik heb altijd al geweten dat ik graag moeder wilde worden.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?
Samen knuffelen, stoeien, dingen ondernemen en doen, ik kijk nu al uit naar de meiden dingen, nagels lakken, make-uppen, winkelen, verkleden, knutselen, heerlijk! En je krijgt gevoelens waarvan je niet wist dat ze bestonden. Elke keer opnieuw voel je de liefde groeien voor je kindje (ook al denk je dat het niet nog meer kan groeien, dan doet ze weer iets en dan groeit het toch weer een beetje) echte onvoorwaardelijke liefde. Je doet alles voor dat kleine mupke. En ook als moet je soms even tot tien tellen (of tot twintig…) daarna pakt ze je toch weer in met haar glimlach en kusjes…mommy tag

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.