Tips en tops voor de directie van Center Parcs…

De afgelopen dagen waren wij er even lekker tussenuit. We zaten een paar daagjes met ons gezin in Center Parcs de Kempervennen. Als je zelf ooit met je gezin in Center Parcs geweest bent, dan weet je dat het hier heerlijk is voor kinderen. Maar desondanks heb ik toch ook nog wel een paar tips voor de directie…

Laten we beginnen met de tops. Aangezien dit de vierde keer was in een jaar tijd dat we in Center Parcs zaten, kan je dus wel stellen dat we fan zijn van Center Parcs.  En ondanks dat me de afgelopen week wat verbeterpunten opvielen, zijn er zeker ook ontzettend veel goede dingen. Daarom noem ik voor elke tip die ik straks ga noemen, nu ook alvast een top…kindercottage center parcsTops 

 • De kinderhuisjes. Ik vind ze geweldig. Een kinderkamer met speelgoed, lage wastafel in de badkamer, wc bril verkleiner, potje en zelfs een wipstoel is aanwezig. Ideaal, en Aukje vond het geweldig dat ze zelf haar tanden kon poetsen aan haar eigen wastafel.
 • Het activiteitenaanbod. Een subtropisch zwemparadijs, paintball, escape room, sporthal, klimwand, servivalbaan, midgetgolf, kinderboerderij, bowlingbaan en game hal. Er is altijd genoeg te doen in het park zelf, zowel binnen als buiten.
 • Het animatieteam. Vroeger was dat PépéTévé maar tegenwoordig hebben ze de internationale naam Orry and Friends. Elke dag is er wel animatie aanwezig voor de kinderen. Of het nou een knutselactiviteit is of de minidisco, de kinderen vinden het geweldig en daar gaat het om.
 • Het park zelf. Ik maakte Maikel in het begin belachelijk dat we naar de Kempervennen gingen. Voor de mensen die ons kennen, we wonen op 30 minuten rijden van het park. Maar eenmaal door de slagboom heb je totaal niet het gevoel dat je zo dichtbij huis zit. Je bent gewoon op vakantie in een prachtig verzorgde bosrijke omgeving. Fijn!
 • Wi-Fi. Sinds kort is er gratis Wi-Fi in het park en dat vind ik toch wel een hele fijne service. Eigenlijk ook onmisbaar in deze tijd.
 • De uitgebreide supermarkt. Bijna alles is er gewoon te koop. Ik zeg bijna, want wij waren slabbers vergeten en ze verkochten geen wegwerp slabbers. Maar verder heb ik niks gemist!

Dan nu de tips, want ondanks dat we het fijn vinden en zeker ook terug blijven komen, heb ik nog wel een paar tips om een vakantie in Center Parcs nog fijner te maken…

Tips 

 • Pannenkoeken. Ik blijf me er steeds weer over verbazen dat er in zo’n kindvriendelijk park geen pannenkoeken gegeten kunnen worden. Nou ja, je kan een pannenkoek laten maken in het Evergreenz, al you can eat restaurant. Maar dit is niet elke avond open en zo’n uitgebreid buffet is ook niet altijd aan mij besteed. Er hoeft van mij echt geen speciaal restaurant bij te komen (ik weet dat er parken zijn die dat wel hebben) maar gewoon een pannenkoek op de kaart van het Grand Café is geen overbodige luxe wat mij betreft.
 • De omkleedhokjes in het zwembad. Los van het feit dat ik er licht claustrofobisch van word, ik begrijp namelijk dat die hokjes niet groter kunnen worden vanwege ruimte en minder hokjes enzo, maar ze moeten wel intact zijn. Er zitten namelijk babyzitjes in sommige hokje (dikke plus daarvoor!!) Maar als je eerst vier hokjes voorbij moet lopen omdat de riempjes kapot zijn of zelfs de complete zitting ontbreekt, is dat toch een beetje jammer…
 • Een zelfbedieningsmagnetron voor babyhapjes. Het personeel wist ons te vertellen dat er geen magnetron voor gasten in het Grand Café staat vanwege de service. Maar het is volgens mij voor iedereen fijner als ouders de potjes zelf op kunnen warmen. Ik voel me steeds zo bezwaard als ik de bediening moet storen. Als ik het zelf op kan warmen val ik niemand lastig en kan ik zelf de temperatuur checken.
 • De matrassen. Ik snap dat het duur is, maar als je op vakantie bent wil je sowieso een goed bed. En de afgelopen twee vakanties sliep ik echt in een kuil helaas. Tijd voor wat nieuwe matrassen misschien?
 • Het afrekenen in het Grand Café. Bij elke bestelling moet je meteen afrekenen, ook als je eten besteld. Nou is het natuurlijk een heel groot en onoverzichtelijk terras, dus ik snap deze regel wel in verband met mogelijke weglopers. Maar kan het niet op het huisnummer gezet worden ofzo? Er moet toch een manier zijn om pas na het eten te hoeven betalen? Anders kan je soms wel zes keer je portemonnee trekken, of in ons geval, zes keer mee naar de pinautomaat lopen…
 • Een indoor speeltuin, in sommige parken aanwezig maar niet overal. En wat mij betreft echt een goede aanvulling, zeker in de winter. Dan kan je net wat meer met de kinderen doen. Het hoeft overigens niet groot te zijn, een klein krijspaleisje is voldoende 😉

Hoe dan ook, we hebben sowieso weer genoten met ons gezinnetje en zullen, ondanks de tips 😉 , binnenkort vast weer terug komen!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.