Mijlpalen tag (nieuwe tag!)

mijlpalenVandaag heb ik weer een keertje een extra tweede artikel online. Vanochtend vertelde ik al over ons bezoekje aan het consultatiebureau en nu heb ik een nieuwe tag klaarstaan. Want wanneer je kindje iets voor de eerste keer doet, dan ben je daar als ouders zijnde natuurlijk super trots op. Het eerste lachje, het eerste scheetje, de eerste keer omrollen, Elke keer ben je weer even trots! Om al deze trotse mijlpalen te kunnen delen, bedacht ik de mijlpalen tag. Want wie wil er nou niet pronken met alle mijlpalen van je eigen trots?! 😉

Je kunt er zelf voor kiezen om de tag voor één of voor meerdere kinderen in te vullen en denk bij de vraag “wanneer” aan het aantal weken/maanden dat je kindje toen oud was. Komt ie dan…doorslapenWanneer sliep jouw kindje voor de eerste keer door?

Dat was al vrij snel, bij vijf / zes weken. Super fijn! Het was wel een beetje gek weet ik nog, want ik werd uit mezelf wakker en ik hoorde Aukje niet, dat was raar! Dat je al zo snel gewend bent aan dat kleine moppie.

Wanneer was het eerste echte lachje van jouw kindje?

De eerste echte schaterlach van Aukje was toen ze drie maanden oud was, dat was zo schattig! Ik moest er zelf van mee lachen, zo aanstekelijk was het. Als Aukje nu de slappe lach heeft (omdat papa haar kietelt ofzo 😉 ) dan is het nog steeds zo aanstekelijk, zo leuk!mijlpalenWanneer kreeg jouw kindje haar eerste vaste hapje?

Precies op de dag dat Aukje vier maanden oud was. Ik had een heerlijk 3 gangen menu voor haar gemaakt haha, nee hoor. Ze kreeg overheerlijke gepureerde bloemkool maar ze vond er niks aan!

Wanneer rolde jouw kindje voor de eerste keer om?

Aukje kon pas erg laat voor de eerste keer omrollen, met zeven maanden. Dat komt omdat Aukje een spreidbroekje had, dat rolt niet zo lekker natuurlijk!mijlpalenWanneer ging jouw kindje voor de eerste keer zitten?

Ze was toen zeven maanden. Ik ging haar uit bed halen en ineens zat ze rechtop, mij stralend aan te kijken, zo lief!

Wanneer kroop jouw kindje voor de eerste keer?

Dat was ook best wel laat, pas met negen maanden. Wederom maakte het spreidbroekje het kruipen lastig haha. Toen het broekje eenmaal uit was, kroop ze zo het hele huis door.kruipenWanneer ging jouw kindje voor de eerste keer zelf staan?

Toen was ze ook negen maanden, in de box trok ze zich ineens aan de spijlen op. Trots dat ik was!

Wanneer kreeg jouw kindje haar eerste tandje?

Hier was ze ook al zo laat mee, pas met negen maanden. En nog steeds heeft ze niet alle tanden, haar vier hoektanden missen nu nog.tanden poetsenWanneer zei jouw kindje voor het eerst mama?

Tja, ze zei het voor de eerste keer met tien maanden. Maar toen zei ze het nog niet bewust naar mij toe vrees ik. Telt het dan toch? 😉

En papa?

De dag voor haar eerste verjaardag. Ik weet het, ook hiermee was ze erg laat.mijlpalenWanneer zette jouw kindje haar eerste stapje?

Haar eerste stapjes rond de tafel zette ze met elf maanden. Ze ging echt zelf lopen toen ze twaalf maanden en twee weken oud was. Daar was ze dan weer wel snel mee haha.

Dat was de mijlpalen tag, voor nu dan. Er zijn inmiddels alweer heel wat mijlpalen bijgekomen en er gaan er ook nog veel meer komen natuurlijk. Dus volgend jaar maak ik deel twee van de mijlpalen tag haha. Met de eerste keer op het potje, de eerste keer naar de kapper en nog veel meer! Ik tag hotties Bregje, Nicole, Linda, Geertje, Channa en Tamara om deze tag over te nemen. Vind je het leuk om deze tag ook in te vullen? Neem hem dan gerust over en ik zou het fijn vinden als je dan wilt benoemen dat hij door mij is bedacht. Laat me bij de comments laat weten als je hem hebt overgenomen, zodat ik ook naar jullie trotse mijlpaal momentjes kan kijken!

Wat vond jij de leukste / fijnste mijlpaal?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.