Voorkom dat je baby de fles niet accepteert *

wennen aan de fles

Veel moeders kiezen ervoor om borstvoeding te geven aan hun kindje. Maar wist je dat je het beste na een aantal weken ook regelmatig een flesje (moeder)melk aan je baby kunt geven? De kans bestaat anders namelijk dat hij het flesje niet zal accepteren…

Eerst wennen aan de borst

Borstvoeding, het is iets magisch! Een prachtig, intiem moment tussen moeder en kind. Een moment dat niemand kan overnemen. Bij sommige moeders gaat het vanzelf, bij anderen gaat het gepaard met veel pijn en moeite en bij weer anderen lukt het helemaal niet. Maar ook al gaat de borstvoeding nog zo goed, toch is het goed om je kindje na een aantal weken te laten wennen aan de fles.

Oefenen met de fles

Als je borstvoeding geeft aan je kindje dan is het goed om de eerste weken nog geen fles aan te bieden. Geef jezelf en je kindje de kans om te wennen en het drinken goed onder de knie te krijgen. Na een week of zes is je kindje waarschijnlijk goed gewend en kan je starten met oefenen met de fles. Of je er nu voor kiest om afgekolfde melk te geven of kunstvoeding, dat maakt hiervoor niet uit. Het gaat erom dat je je kindje leert om uit de fles te drinken.

de beste babyfles

De beste babyfles

Voordat je begint met oefenen is het natuurlijk goed om je te verdiepen in de beste babyfles. Cijfers wijzen uit dat de Difrax S-fles de best verkochte fles is en dat is natuurlijk niet voor niks. De S-fles heeft namelijk een unieke vorm die ervoor zorgt dat de speen alleen gevuld is met melk en niet met lucht, waardoor er minder kans is op darmkrampjes, boertjes en spugen. Daarnaast zit er een ventiel onderin de fles die ervoor zorgt dat de fles niet vacuüm zuigt en er een constante luchttoevoer van onder uit de fles komt.

Voordelen Difrax S-fles

  • Uniek anti-koliek systeem.
  • Speen altijd gevuld met voeding en niet met lucht.
  • Geen lucht/-belletjes bij de speen.
  • Minder kans op darmkrampjes.
  • Minder kans op boertjes en spugen.
  • Ergonomische S-vorm.
  • De juiste, ontspannen houding voor baby en ouder.
  • Je baby kan ongestoord drinken en daarna lekkerder slapen.
wennen aan de fles

Wennen aan de fles

Als je de Difrax fles in huis hebt dan kan je beginnen met oefenen. Leuk voor papa of opa en oma, nu mogen zij een keer! Als je baby rond de vier tot zes weken is dan heeft hij nog een natuurlijk zuigreflex. De kans is groot dat hij de fles dus meteen pakt en er goed uit drinkt. Als dit het geval is dan is dat super fijn en kan je het beste elke dag of om de dag een flesje aan blijven bieden, zodat je kindje gewend is om zowel uit de borst als de fles te drinken. En geloof me, dat is echt heel erg fijn voor als mama weer aan het werk moet of voor als mama bijvoorbeeld eens een dagje of avondje weg gaat.

Wat als het niet lukt?

Als je kindje nou niet uit de fles wil drinken dan kan je eens proberen om iemand anders het flesje aan te laten bieden, als jij niet in de buurt bent. Als je baby jouw geur ruikt dan is de kans aanwezig dat hij de borst wilt, maar zodra je niet aanwezig bent zal hij waarschijnlijk toch gaan drinken. Als het dan nog niet lukt kan je proberen om wat melk op de buitenkant van de flessenspeen te druppelen. Ga niet forceren, wil je baby niet drinken, probeer het dan later nog eens. Sommige kindjes hebben gewoon meer tijd nodig om te wennen aan de fles dan anderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.