Winweek #6: Play-Doh Letters & Taal GESLOTEN

Play-Doh Letters & TaalIk ben dol op educatief speelgoed en eerlijk gezegd ken ik geen enkele leerkracht die dat niet is. Super leuk dat Play-Doh nu een nieuwe lijn heeft bedacht, de Spelen en Leren lijn. Wij kregen de Play-Doh Letters & Taal set en we mogen er eentje weggeven…

Jaren ben ik leerkracht van groep 3 geweest. Steeds weer zocht ik naar leuke manieren om met letters te spelen. Memory, kwartet, woordrupsen, de standaard spelletjes had ik allemaal al. Letters stempelen en letters kleien, de kinderen vonden het allemaal even leuk, maar al snel werden er toch echt weer pepernoten gemaakt van de klei in plaats van letters. Maar met deze leuke set ziet de juf in mij weer een heleboel nieuwe kansen!Play-doh letters en taalKinderen zijn dol op kleien, tenminste, over het algemeen dan. Hoe leuk is het dan als ze nu zelf woorden kunnen maken met klei? Eerst letters, later woorden en dan zelf hele zinnen. Bij de set zit ook een poster waarop plaatjes staan afgebeeld. Het is de bedoeling dat de kinderen er de goede letter bij maken met de klei. Natuurlijk kan je dit soort bladen heel erg makkelijk zelf bijmaken, zodat er ook nog genoeg te variëren valt. Maar je kan er ook voor kiezen om de kinderen vrij woorden en zinnen te laten maken. Als ze maar lekker bezig zijn!

Bij de set zit ook een pennetje om fijne lijntjes in de klei te maken en een poster met gezichten. Hierop kunnen verschillende gezichtsuitdrukkingen worden geplakt met klei. Zo kunnen de kinderen emoties oefenen. En natuurlijk zitten er ook voldoende potjes klei bij zodat je voorlopig vooruit kan.Pay-doh letters & taalNou ben ik al meteen als juf aan het denken gegaan, maar deze set is voor thuis natuurlijk ook ontzettend leuk. Aukje vindt het leuk om de voorletters van onze namen te zoeken dus die stempelt ze het liefste in de klei. Als ze dadelijk wat meer interesse in letters gaat tonen dan ga ik haar leren om haar eigen naam en later ook die van de rest van het gezin te stempelen. Zo is deze set al eerder te gebruiken dan wanneer ze echt kunnen lezen. Ik zou adviseren om goed te kijken naar je kind. Wanneer begint je kind interesse te tonen voor letters en zodra je dat merkt kan je er bijvoorbeeld met Play-Doh Letters & Taal goed op inspelen. Lekker spelenderwijs, want het moet wel leuk blijven!

WIN!

Wil jij Play-Doh Letters & Taal winnen? Laat dan een reactie achter dat je meedoet. Daarnaast zou ik het erg leuk vinden als je de facebookpagina van Aukjeswereld leuk vindt. Het delen van dit bericht of taggen van iemand die ook wel met deze winactie mee wil doen is niet nodig, maar wordt wel gewaardeerd ? Je kan meedoen met deze winactie tot en met 23 november. Op 24 november krijgt de winnaar persoonlijk bericht. Heel veel succes!

Gefeliciteerd Marlon! Heel veel plezier ermee!

P.S. Kan je niet zo lang wachten? Dan is Play-Doh Letters & Taal hier te koop voor € 27,99.

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

P.S. Doe je ook al mee met deze winacties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.