Aukjes favoriete pretpark; De Julianatoren! *

“Mama! Papa! De Julianatoren is op de tv!”. En terwijl wij nog maar net wakker zijn, springt Aukje al enthousiast uit bed om mee te dansen met de vrolijke muizen Jul en Julia. Om een paar uur later zelf in de Julianatoren te staan dansen. Wat een topdag!

Afgelopen maandag was het weer zover, we gingen naar De Julianatoren. Wat hadden we er een zin in! Omdat het voor ons een flink stuk rijden is zaten we om 8 uur al met de hele familie in de auto. Klaar voor een gezellig dagje! We waren mooi op tijd voor de openingsdans van Jul en Julia en terwijl wij nog even genoten van een kopje koffie en een kopje thee stond Aukje alweer enthousiast mee te dansen.

Hoewel we al twee keer eerder in De Julianatoren zijn geweest, waren we nog nooit in de toren zelf geklommen. Tijd om het park eens van bovenaf te bekijken. Een tikkeltje angstig liepen we naar boven waar we steeds met zweterige handjes de volgende deur openden om te kijken hoe hoog we nu stonden. Op deze verdieping durfde ik nog een selfie te maken, helemaal bovenaan heb ik mijn telefoon maar veilig in mijn zak gelaten. Maar wat gaaf om alles eens van bovenaf te bekijken!

Als een kip zonder kop rende Aukje door het park. Overal wilde ze in en alles moest ook meteen. We waren met vrienden en gelukkig wilde hun zoontje ook overal mee in dus met de kinderen voorop liepen we verder door het park. Toen we voor de eerste keer hier waren, durfde ik Aukje nog niet alleen op deze paardjes te laten rijden. Super fijn dat je dan als ouder mee mag lopen. Nu zat ze als een volleerd paardrijdster op het paard en mocht zelfs knuffel Julia een ritje meerijden.

Het fijne aan de Julianatoren vind ik dat alle attracties lekker dicht bij elkaar staan. We zijn van open tot sluit in het park geweest en hebben werkelijk alle attracties gehad die de kinderen wilden. Sommigen wel drie of vier keer. Je hoeft geen enorme afstanden te lopen en kan, bij wijze van spreken, zo van attractie naar attractie hoppen. En zelfs tussendoor staan nog leuke kleine automaten om ook de allerkleinsten het naar de zin te maken.

Aukje durft steeds meer alleen, zo leuk om haar te zien groeien en genieten.

Het was warm, maar gelukkig was er voldoende schaduw en hoefde je nergens lang in de volle zon te staan. Alleen toen ik even met de muizenfamilie op de foto wilde was het even heet haha.

Daar staan ze hoor, onze moppies.

De tijd vliegt voorbij op zo’n dag. Tijd om te lunchen en omdat het vakantie is mocht dat lekker met frietjes en kipnuggets.

Best vermoeiend hoor, zo’n dagje weg 😉

Wat ik ook zo fijn vind aan De Julianatoren is dat de kinderen heel veel attracties alleen kunnen doen. Overal staat duidelijk aangegeven of de kinderen te klein zijn voor een attractie, of dat er een ouder mee moet of dat ze alleen mogen. Erg handig! En omdat het hele park gericht is op (jonge) kinderen kan je ook echt de hele dag doen wat de kinderen willen. Je hoeft namelijk niet zelf nog perse in die ene attractie. Erg fijn!

Hoi!

En terwijl de mama’s met de oudste kids in een attractie gingen, vermaakten de papa’s zich met de kleinsten van het stel.

Wat een plezier!

Nog zo’n groot voordeel is dat er bijna nergens wachtrijen staan. Zo fijn! Zeker kleinere kinderen hebben vaak niet zo veel geduld en hier kunnen ze zo door van de ene naar de andere attractie.

Bij elke show werd er uitgebreid meegedanst en na elk optreden moest Aukje natuurlijk ook even op de foto net haar muizenvriendjes. Super fijn dat daar ook alle gelegenheid voor is.

Wat hebben we weer genoten! Echt weer een dag met een gouden randje. Jammer dat het voor ons zo ver rijden is, want anders hadden we zeker een abonnement genomen! Aukje is fan van De Julianatoren en ik stiekem ook. Want als de kinderen genieten, dan geniet jij ook, toch?

Tot en met 31 augustus kan je nog genieten van de Jul en Julia zomerweken.Tijdens de zomerweken is het park dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur en kan je maar liefst vier keer per dag genieten van de nieuwe show ‘Jul en Julia en de reis om de wereld’. In deze show word je mee op reis genomen. Een speciale reis langs verre landen met een speciaal doel, voorkomen dat De Julianatoren in handen van de boeven komt. Zou het Jul en Julia lukken?

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.