Hoezo verdien jij geld met je blog?

geld verdienen met je blog“Verdien jij geld met je blog? Maar hoe dan?” Sinds ik heb verteld dat ik mijn baan als leerkracht heb opgezegd, heb ik deze vraag al ontzettend vaak gekregen. Daarom leek het me wel leuk om vandaag eens uit te leggen hoe dat nou zit…

Toen ik drie jaar geleden begon met bloggen had ik nog geen idee dat bloggen ook daadwerkelijk een baan zou kunnen zijn. Natuurlijk kende ik de grote bloggers en wist ik dat het voor hen een fulltime baan was. Maar dat ìk ook daadwerkelijk geld zou kunnen verdienen met mijn blog had ik nooit gedacht. Sterker nog, ik stond er totaal niet bij stil. Ik ben begonnen met bloggen om foto’s en verhalen te delen. Omdat ik het leuk vond om te lezen bij anderen en omdat het me leuk leek om zelf ook te gaan schrijven. En dat leuk vinden is alleen maar meer geworden. Inmiddels is het bloggen voor mij niet meer weg te denken en is het ook wel iets meer geworden dan een hobby.

In principe schrijf ik elke dag een persoonlijk artikel, zoals ik altijd al deed. Maar daarnaast komen er ook regelmatig extra artikelen online. Deze komen meestal om 15.00 uur online, dus nadat er die ochtend al een ander artikel is gepubliceerd. Helaas lukt het me niet altijd om een samenwerking als extra artikel te plaatsen en af en toe kan het dus voorkomen dat deze wel gewoon ’s ochtends online komt, maar de bedoeling is dat dit zo min mogelijk gebeurt en dat het echt als extra online komt.

Een samenwerking herken je aan de * achter de titel. Het kan zo zijn dat de samenwerking een advertorial is. In dat geval schrijf ik dus een artikel voor een bedrijf. In dat artikel zitten meestal één of een aantal links verwerkt. Het bedrijf betaalt mij dan voor dat artikel of voor de links. Je kunt het eigenlijk net zo zien als een advertentie plaatsen in de krant, alleen is het nu dus niet in de krant maar op een blog. Een blog wordt tegenwoordig misschien wel net zoveel gelezen, dus daar wil een bedrijf graag voor betalen.

Een samenwerking kan ook een review zijn. In dat geval krijg ik geen geld voor het artikel, maar een product. Denk aan de nieuwe camera voor Aukje of een nieuwe bikini voor mezelf. Ik krijg dan een product opgestuurd en schrijf er vervolgens een review over. Deze review is volledig naar mijn eigen mening geschreven en ik zal dus niet zeggen dat ik iets geweldig vind als dat niet zo is. Ik blijf wel eerlijk en dicht bij mezelf. Soms is een gekregen product verwerkt in een ander artikel, zoals bij dit weekoverzicht. Ook dan staat er een * in de titel, zodat je weet dat er sprake is van een samenwerking. Een winactie is ook een samenwerking. Soms krijg ik zelf ook het product en mag ik er daarnaast nog een weggeven, maar soms geef ik ook alleen een product weg en hou ik er zelf dus niks aan over, zoals bij deze winactie. Maar dat geeft niet, want ik hou van cadeautjes weggeven 🙂

Tot slot kan je op mijn site ook nog affiliate links vinden. Deze staan soms onderaan een artikel, maar soms zijn ze ook in het artikel verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een verlanglijst voor de verjaardag van de meisjes bijvoorbeeld. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een heel klein percentage van dit bedrag. Hetzelfde geldt voor de Bol.com en Wehkamp banner (rechts van mijn blog als je via je computer mijn site bezoekt, onderaan mijn blog als je via je telefoon komt) Als je via deze banners naar de site gaat dan wordt dat geregistreerd en van jouw aankopen krijg ik dan een klein percentage. Om je een beeld te geven, van de € 52 die een vriendin laatst bij Wehkamp had uitgegeven, krijg ik € 1,12. Het zijn dus geen grote bedragen, maar kan toch leuk oplopen als extraatje. En het kost jou niks extra’s, maar is voor mij wel een leuk zakcentje wat ik dan weer kan besteden aan mijn site bijvoorbeeld.

Hopelijk is het zo allemaal een beetje duidelijk. Staat er dus een * in de titel, dan is er sprake van een samenwerking. Op welke manier dan ook. Ik probeer in ieder geval wel altijd de samenwerkingen persoonlijk te maken, zodat het ook leuk leest en het geen random advertentie wordt. In dit geval is dat volgens mij erg goed gelukt.

Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.